Teknoloji

Chery'nin Eski ve Yeni Distribütörü Birbirine Girdi - Webtekno

Yıllar sonra Türkiye'ye yeniden gelen ve büyük ilgi gören Chery'nin yeni ve eski distribütörü arasında kavga çıktı. Chery'nin eski distribütörü Mermerler, marka için çalışmayı bıraktı.

Chery'nin Eski ve Yeni Distribütörü Birbirine Girdi - Webtekno
29-12-2023 11:47

Bundan ÖZETİ| yıllar önce Türkiye'de hizmet vermekte olan ancak sonradan çekilen, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye pazarına yeniden giriş yapan Chery ile ilgili garip bir mesele var gibi görünüyor. Anlayabildiğimiz kadarıyla Chery'nin yeni ve eski distribütörü arasında kavga çıktı.

Yaşananları daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için önce biraz geçmişe gitmek gerekiyor. Hatırlayan okurlarımız vardır; Chery, 2010'lu yıllara kadar Türkiye'de hizmet veriyordu. Markanın o dönemlerde Türkiye distribütörü Mermerler'di. Ancak işler yolunda gitmeyince araçların satışı durduruldu. Sadece yedek parça ve servis ile ilgili hizmetler devam etti.

Chery, 2023'ün başında Türkiye'ye yeniden girdi: Ama...

Chery Omoda 5

2023 yılında Türkiye'ye yeniden giren Chery, bu kez Mermerler gibi bir firma ile anlaşmadı. Şirket, operasyonel süreci Chery International bünyesinde kendisi üstlendi. Tabii bu süreçte Türkiye'yeki firmalarla servis ve finans gibi alanlar için anlaşmalar imzalandı. Açıklandığı kadarıyla Mermerler, Ocak 2023'e kadar Chery'nin Türkiye'deki tek resmî distribütörüydü ancak sonradan bu durum değişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER