Ekonomi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim

Ekonomi - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki'den devralıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim
02-07-2024 13:13

Çevre ÖZETİ| Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı.

Törende konuşan Özhaseki "Bundan sonra da bana düşen bir şey varsa elbette yapacağım. Yine de çağrıldığım zaman kardeşlerimin yanında olmaya gayret edeceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum atandı.

Bakanlıkta devir teslim töreni gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum görevi Mehmet Özhaseki'den devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"Bugün buradan ayrılırken yaptığım hizmetlerden müsterih olduğum gibi vicdanlı olarak görevimden ayrılıyorum. Önceki bakanlığım döneminde Çukur eylemleri vardı. Benim başlattığım projeleri kardeşim devam ettirecektir. Bugün de artık bu kamu görevimi tamamlayarak buradan ayrılıyorum. Bundan sonra da bana düşen bir şey varsa elbette yapacağım. Yine de çağrıldığım zaman kardeşlerimin yanında olmaya gayret edeceğim."

Murat Kurum da şu sözleri sarf etti:

Aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret edeceğiz. Bugün yaşadığımız, şahit olduğumuz kendiliğinden yıkılan binalar... 81 ilimizde deprem dönüşümü konusunda her türlü arzuyu hiçbir siyaset gözetmeden hep birlikte elimizi, gövdemizi taşın altına koyarak dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz.

KARAR RESMİ GAZETE'DE
Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum getirildi.

Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER