Teknoloji

BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor!

l lang=

BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor!
05-07-2024 16:42

Çinli ÖZETİ| otomobil üreticisi BYD bugün yeni yatırım planını açıkladı. Türkiye'de daha büyük yatırımlarla varlığını sürdürmeyi planlayan BYD, yakında ülkemizde 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Şirket resmi duyuruyu pazartesi günü düzenleyeceği törende duyuracak.

BYD elektrikli otomobil üretimi için Türkiye'de fabrika kuracak!

Elektrikli otomobil konusundaki başarısını ülkesinde satış rakamları ile tasdikleyen BYD, yeni üretim yerini Türkiye olarak belirledi. Ülkemizde satışa sunduğu modellerle beğenileri toplayan şirket, şimdi Türkiye'de üretim için 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mayıs ayında BYD ve Chery'nin Türkiye yatırımları hakkında olumlu söylemlerde bulunmuştu. BYD ve ülkemiz yetkilileri arasında geçen süreç anlaşılan o ki nihayete ermiş. Pazartesi günü gerçekleşecek olan törenle ülkemizdeki yatırım planını resmi olarak açıklayacak olan BYD, Manisa'da üretim tesisini kuracak.

Kolçağın altında buzdolabı mı? BYD Denza Z9GT iç tasarımı gözüktü!

Kolçağın altında buzdolabı mı? BYD Denza Z9GT iç tasarımı gözüktü!

BYD'nin premium markası Denza yeni modeli Z9GT'nin iç tasarımını paylaştı. İşte karşınızda her anlamda lüks olduğunu gösteren BYD Denza Z9GT!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER