Teknoloji

BYD büyük bir söz verdi! 2030'a kadar tamamlanacak

BYD, 2030'a kadar uygun fiyatlı elektrikli araçlarda katı hal pillerini kullanacağını duyurdu. İşte konunun ayrıntıları...

BYD büyük bir söz verdi! 2030'a kadar tamamlanacak
27-09-2024 23:43

Elektrikli ÖZETİ| araç dünyasında büyük değişimlerin kapıda olduğunu müjdeleyen BYD, katı hal pillerinin 2030 yılına kadar uygun fiyatlı elektrikli araçlarda kullanılacağını duyurdu. Bu gelişme, elektrikli araç sektöründe ciddi bir önem arz ediyor. Katı hal pillerinin geleneksel lityum-iyon pillere göre çok daha güvenli, uzun ömürlü ve enerji yoğunluğu açısından üstün olduğunu biliyoruz. Ayrıca, daha uygun fiyatlı elektrikli araçların menzilleri de ciddi oranda artacak.

BYD, katı hal pilleri 2030’dan önce daha uygun fiyatlı elektrikli araçlara getiriyor

BYD’nin açıklamasına göre, katı hal pillerinin enerji yoğunluğu 500 Wh/kg gibi etkileyici bir seviyeye ulaşacak. Yani bu, elektrikli araçların daha uzun menzillere sahip olacağı ve daha kısa sürede şarj edilebileceği anlamına geliyor.

Araştırma başkanı, katı hal pillerinin önümüzdeki üç yıl içinde öncelikle premium elektrikli araçlarda kullanılmaya başlanacağını, daha sonra 2027 itibarıyla orta ve bütçe dostu segmentlere de yayılacağını belirtti.

CATL'dan, 1000 km menzil sunan elektrikli araç bataryası!

CATL'dan, 1000 km menzil sunan elektrikli araç bataryası!

Çinli batarya üreticisi CATL, elektrikli araçlara 1000 km'ye kadar menzil sağlayacak yeni bir LFP bataryasını tanıttı.

Özellikle CATL ve Toyota gibi diğer büyük oyuncular da katı hal pillerine yönelik çalışmalarını hızlandırmış durumda. Toyota, 2027'de katı hal pilleri ilk kez Lexus marka araçlarında kullanmayı planlarken, CATL ise bu pillerin maliyetini düşürmek ve daha geniş çapta kullanılabilir hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

BYD'nin bu öngörüsü, elektrikli araçların yalnızca lüks değil, aynı zamanda herkes için ulaşılabilir bir seçenek haline geleceğinin bir işareti. Katı hal pilleri sayesinde, uzun menzilli ve hızlı şarj edilebilen elektrikli araçlar, fosil yakıtlı araçların tahtını tamamen sarsacak gibi görünüyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in Englishbydkatı hal batarya
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER