Teknoloji

Bütün Kediler Bir Anda Yok Olsaydı Dünya'da Neler Değişirdi? - Webtekno

Evinizi bir kediyle paylaşıyorsanız bilirsiniz ki günlerinin neredeyse tamamını hiçbir şey yapmadan geçirirler. Dünya üzerinde yaşayan her canlının ekosisteme ve döngüye bir katkısı olduğunu da biliyoruz. E o zaman bütün gün uyuyan bu miskin canlıların ne gibi bir işlevi ola

Bütün Kediler Bir Anda Yok Olsaydı Dünya'da Neler Değişirdi? - Webtekno
27-07-2023 19:27

Evlerimizin ÖZETİ| ve sokakların maskotları kedileri ister işe yaramaz birer canlı olarak görüp sevmeyin, ister sadece tembel tembel uyumalarına bile aşık olun; kedilerin de elbette Dünya'da bazı şeyleri değiştirebilecek potansiyelleri var.

Bilim insanları, dünyanın en çalışkan hayvanları olmayan kedilerin hepsi bir anda yok olursa gezegenimizin hızla kötüye gideceği konusunda hemfikir.

Kediler olmasaydı, daha az yiyeceğe sahip olurduk.

tombili

Eskiden gemilerde bile haşereleri ve fareleri yok etmekle görevli kediler, bu canlıların popülasyonlarını kontrol altında tutmak için hayati bir önem taşıyor. Ahırlardaki ve tahıl depolama alanlarındaki fareleri ve sıçanları öldüren kedilerin, tahıl seviyelerinde azımsanamayacak etkisi var.

Eğer kediler olmazsa ve kemirgen ile kuş popülasyonu artarsa (ki kedilerin olmadığı bir senaryoda bu böyle olur) tohumlar ve kabuklu yemişler; kedilerin avladığı hayvanlar tarafından o kadar çok tüketilir ki çimenler, ağaçlar ve kır çiçekleri büyümeyi durdurur. 

Diğer hayvanların popülasyonu azımsanamatacak seviyede artış gösterir.