Teknoloji

Burger King Neden Adını Börgır Olarak Değiştirdi?

Son zamanlarda dikkatinizi çeken ilginç bir değişiklik oldu mu? Eğer Burger King seven biriyseniz, gözden kaçırmış olamazsınız. Türkiye’de Burger King, ismini “BÖRGIR” olarak değiştirdi. Peki bunu neden yapmış olabilir? Gelin birlikte yorumlayalım.

Burger King Neden Adını Börgır Olarak Değiştirdi?
11-09-2024 18:38

Küresel ÖZETİ| bir fast-food devi olan Burger King’in ismini Türkçe okunuşu şeklinde “BÖRGIR” olarak değiştirmesi pazarlama camiası başta olmak üzere birçok kişinin dikkatini çekti.

Hatta Burger King’in, yani yeni adıyla BÖRGIR’ın, yaptığı bu değişiklik isimle sınırlı kalmayarak logosunda da kendini gösterdi ve bir reklam filmiyle de taçlandırıldı.

Peki, dışarıdan basit bir kelime oyunu gibi görünen bu hamlenin yapılmasının altında yatan sebepler neler olabilir? Küresel pazarlama çerçevesinde yorumlayalım.

Küresel markalar, yerel tüketici ile bağların güçlendirmek için sıkça yerelleştirme stratejilerine başvururlar.

Börgır

Burger King ve benzeri küresel markalar açısından baktığımızda, söz konusu markaların gerek ürünlerini gerekse isimleri vb. marka unsurlarını içinde bulundukları yerel pazarlara uyguladıklarını görmek sıkça mümkün.

Bu konular ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve daha fazla örnek görmek için aşağıdaki iki içeriğimize göz atabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER