Teknoloji

Bu arabada yok yok! Tamamen elektrikli SUV, Porsche Macan tanıtıldı

Porsche, bir dönüm noktasına imza atarak tamamen elektrikli ilk SUV modeli Yeni Macan'ı tanıttı. İşte Porsche Macan özellikleri...

Bu arabada yok yok! Tamamen elektrikli SUV, Porsche Macan tanıtıldı
25-01-2024 18:27

Porsche, ÖZETİ| bir dönüm noktasına imza atarak tamamen elektrikli ilk SUV modeli Yeni Macan'ı tanıttı. Bu araç, maksimum 639 PS güç üretebilen şirketin en ileri teknoloji güç aktarım sistemiyle birlikte geliyor. Üstelik 270 kW'a kadar hızlı şarjı destekliyor. Peki Porsche Macan menzili ve diğer özellikleri ne durumda? İşte detaylar…

Tamamen elektrikli Porsche Macan özellikleri!

Porsche Macan, özellikleri ile tamamen üst sınıf bir araç olduğunu bizlere söylüyor. Otomobil, ilk etapta 639 PS gücü ve 270 kW hızlı şarj desteğiyle dikkat çekiyor. WLTP standardına göre şehir içi kullanımda 784 km'ye kadar menzil sunduğunu da belirtelim.

Aslında Yeni Macan, Porsche'nin karakteristik performansını lüks bir SUV deneyimiyle buluşturuyor. 800 Volt altyapısı ile desteklenen bu model, aslında Porsche'nin de Premium Elektrik Platformu'nda yükselen ilk otomobili.



Elektrikli Porsche Taycan, emin adımlarla geliyor! Geri sayım başladı

Elektrikli Porsche Taycan, emin adımlarla geliyor! Geri sayım başladı

Lansmana sadece birkaç ay kala, Porsche'nin heyecanla beklenen yeni elektrikli aracı Taycan, zorlu dayanıklılık testlerinden geçiyor.

100 kWh kapasiteli yüksek voltajlı bataryası ve 270 kW DC şarj kapasitesiyle, aracın yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar olan kısmını sadece 21 dakika içerisinde şarj edebilme imkanı sunuyor. Ayrıca, sürüş esnasında 240 kW'a kadar enerji geri kazanım sağlayarak menzilin artmasını da sağlıyor.

Sportif coupé benzeri tasarımı, artan boyutları ve dinamik görünümüyle Yeni Macan, tam anlamıyla Porsche'nin tasarım DNA'sını yansıtıyor. Fakat Aerodinamik optimizasyonlara da büyük önem verildiğini görüyoruz. Aktif ve pasif aerodinamik ögelere sahip olana araç, 0,25'lik bir hava sürtünme katsayısına ulaşarak segmentindeki en aerodinamik SUV modellerinden biri olmayı başarıyor.

İç hacim ve konfor konusunda da iddialı olan Yeni Macan, 540 litrelik arka bagaj kapasitesi ve ek olarak 84 litrelik bir ‘frunk' ile geniş bir yükleme alanı sunuyor. Teknoloji anlamında da zengin bir donanıma sahip olan model, kavisli tasarımlı 12,6 inç dijital gösterge paneli, 10,9 inç merkezi ekran ve opsiyonel olarak sunulan yolcu ekranı gibi donanımlara sahip. Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan HUD ekranı da sürücüye sanal görselleri gerçek dünyayla entegre bir şekilde sunuyor.

Porsche, bu modelde de sürüş dinamizmi ve konforunu ön planda tutmuş. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip Macan 4 ve Macan Turbo modellerinde, Elektronik kontrollü Porsche Çekiş Yönetimi teknolojisi kullanılıyor. Macan Turbo'da arka aksta yer alan elektronik kontrollü diferansiyel kilidi, yol tutuşunu ve sürüş keyfini artırıyor.

Ayrıca, Yeni Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi sistemi, konfor ve performans arasında geniş bir aralık sunarak sürüş programları arasındaki farkları daha da belirginleştiriyor. İlk kez sunulan arka aks yönlendirme sistemi, düşük hızlarda manevra kabiliyetini artırırken, yüksek hızlarda sürüş stabilitesini destekleyerek markanın özgü karakteristik direksiyon hissini güçlendiriyor.

Yeni Porsche Macan teknik özellikleri:

Maksimum Güç: 639 PSŞarj Kapasitesi: 270 kW (DC)Batarya Kapasitesi: 100 kWhMenzil (WLTP): 784 km (şehir içi)Boyutlar: Uzunluk 4.784 mm, Genişlik 1.938 mm, Yükseklik 1.622 mmAks Mesafesi: 2893 mmJant Boyutları: 20 – 22 inçBagaj Hacmi: 540 litre (arka), 84 litre (ön)Gösterge Paneli: 12,6 inç dijitalMerkezi Ekran: 10,9 inçOpsiyonel Yolcu Ekranı: VarHUD: Artırılmış Gerçeklik TeknolojisiSürüş Dinamikleri: Elektronik kontrollü Porsche Çekiş Yönetimi (ePTM), Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER