Ekonomi

BofA ve Goldman Sachs'ın kârı arttı

ABD'de bilanço döneminin açılmasıyla birlikte dev yatırım bankaları finansal tablolarını kamuoyuna sunmaya başladı. İşte BofA ve Goldman Sachs'ın finansal rakamları...

BofA ve Goldman Sachs'ın kârı arttı
15-10-2024 15:27

Üçüncü ÖZETİ| çeyrekte Bank of America'nın (BofA) kârı hisse başına 77 sentlik beklenti yerine 81 sent oldu.

Ayna döneminde gelirler 25,3 milyar dolarlık beklentiye karşılık 25,49 milyar olarak gerçekleşti.

Kredi zararları için ayrılan yüksek karşılıklar ve artan giderler nedeniyle net gelirin bir önceki yıla göre %12 düşerek 6,9 milyar dolar'a veya hisse başına 81 sente gerilediğini söyledi.

Alım satım geliri, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı ücretlerindeki kazançların net faiz gelirindeki düşüşü dengelemesiyle gelir %1'den az artarak 25,49 milyar dolar'a yükseldi.

Sabit getirili alım satım geliri, para birimlerindeki güç ve faiz oranı faaliyetleriyle %8 artarak 2,9 milyar dolara yükseldi ve 2,74 milyar dolar'lık tahmini aştı.

Hisse senedi alım satım gelirleri, nakit ve türev işlem hacimlerindeki artışla %18 artarak 2 milyar dolar'a ulaştı ve 1,81 milyar dolar'lık tahmini aştı. Yatırım bankacılığı ücretleri de %18 artarak 1,40 milyar dolar'a ulaştı ve 1,27 milyar dolar'lık tahmini aştı.

1,5 milyar dolarlık kredi zararı karşılığı, bir önceki yıl 1,2 milyar dolar iken, 1,57 milyar dolarlık tahminin biraz altında kaldı. Bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %1 yükseldi.

Net faiz geliri %2,9 düşerek 14,1 milyar dolara geriledi ve 14,06 milyar dolarlık tahminin altında kaldı.

Bank of America, Temmuz ayında yaptığı açıklamada bu yılın ikinci yarısında net faiz gelirlerinde bir toparlanma olacağının sinyalini vermişti. Bank of America, geçtiğimiz iki yıl boyunca Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırmasıyla net faiz gelirlerinden elde ettiği gelirin sıkıştığını gördü.

Goldman Sachs'ın net kârı %45 yükseldi

Goldman Sachs, üçüncü çeyrek kazancı beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Bankanın net kârı, yüzde 45 artışla 2,99 milyar dolara yükseldi. Hisse başına kazanç 8,40 dolar olarak gerçekleşerek beklentilerin üzerine çıktı.

Gelirler ise yüzde 7 artış göstererek 12,7 milyar dolara ulaştı.

Goldman Sachs’ın yatırım bankacılığı geliri ise yüzde 20 artarak 1,87 milyar dolara çıktı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER