Ekonomi

BofA, 6 Türk bankasında hedefini yükseltti!

Ekonomi - Bank of America stratejistleri, 6 Türk bankasında hedef fiyatlarını yükseltti.

BofA, 6 Türk bankasında hedefini yükseltti!
14-05-2024 19:38

ABD'nin ÖZETİ| en büyük yatırım bankalarından Bank of America (BofA), Türk bankalarında hedef fiyatlarını yükseltti. Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası C, Yapı Kredi Bankası, Halkbank ve VakıfBank için hedef fiyatlarında güncellemeye gitti.

Raporda sıkılaşma önlemlerinin, hacimler ve marjlar üzerindeki etkileri göz önüne alındığında kısa vadede kârlılık açısından olumsuzluk yaratabileceği, bunun yanında normalleşme ve düşük özkaynak maliyeti temalı yatırım senaryosunu desteklediği belirtildi.

Bank of America stratejistlerinin Türk bankaları için yeni hedef fiyatları ise şöyle listelendi:

Garanti BBVA için hedef fiyat 99 TL'den 136 TL'ye yükseltilirken, tavsiye "al" olarak korundu.Akbank için hedef fiyat 66 TL'den 90 TL'ye yükseltilirken, tavsiye ise "al" olarak korundu.İş Bankası C için hedef fiyat 16,8 TL'den 21 TL'ye yükseltilirken, tavsiye ise "al" olarak korundu.Yapı Kredi Bankası için hedef fiyat 36 TL'den 47 TL'ye yükseltilirken, tavsiye "al" olarak korundu.Halkbank için hedef fiyat 9,5 TL'den 12,7 TL'ye yükseltilirken, tavsiye "endeks altı getiri" olarak korundu.Vakıfbank için hedef fiyat ise 15 TL'den 19 TL'ye yükseltilirken, tavsiye "endeks altı getiri" olarak korundu.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER