Gündem

Bodrum'da lüks otelde 1 hafta tatil 902 bin lira oldu

Türkiye’de tatil yabancı turist için de pahalı hale geldi. Bodrum’da 1 hafta tatil için 902 bin lira isteyen otel bile bulunuyor. Buna karşın Dubai’nin 7 yıldızlı en pahalı oteli aynı hizmet için 290 bin TL talep ediyor.

Bodrum'da lüks otelde 1 hafta tatil 902 bin lira oldu
28-05-2024 10:43
Türkiye’de ÖZETİ| tatil yabancı turist için de pahalı hale geldi. Bodrum’da 1 hafta tatil için 902 bin lira isteyen otel bile bulunuyor. Buna karşın Dubai’nin 7 yıldızlı en pahalı oteli aynı hizmet için 290 bin TL talep ediyor.Abone ol

Otel fiyatları geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde yükseldi. Sektörde yaşanan fırsatçılık ve fahiş fiyatlar 60 milyar dolarlık yıl sonu gelir hedefini de tehdit ediyor.

Özellikle Antalya, Muğla-Bodrum ve İzmir gibi destinasyonlardaki fiyatlar dikkat çekiyor.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre ortalama bir ailenin bir hafta tatili 100 bin liranın üstüne çıkarken, bazı süper lüks otellerde 7 gecelik tatil 1 milyon liraya kadar ulaşıyor.

Bu oteller spesifik örnekler olsa da Dubai veya Paris ile karşılaştırıldığında arada ciddi bir uçurum olduğu görülüyor. Örneğin Dubai’deki 7 yıldızlı Burj Al Arab otelinde 7 gece oda kahvaltı tatil yapmanın maliyeti 290 bin lira, Paris Disney Land Oteli’nde 335 bin lira iken, Bodrum’daki bazı otellerde aynı tip konaklamanın 902 bin lira olduğu görülüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER