Teknoloji

BMW bu otomobilden sadece 50 tane üretecek!

BMW Skytop Roadster seri üretime giriyor. Şirket, ultra lüks pazara hitap edecek modelinden 50 adet üretecek.

BMW bu otomobilden sadece 50 tane üretecek!
19-10-2024 15:03

BMW, ÖZETİ| ezber bozan bir adım atarak bu yılın başlarında tanıtılan Skytop Roadster'ı sınırlı sayıda üreteceğini duyurdu. Otomotiv meraklılarını heyecanlandıran şirket, ultra lüks pazara hitap edecek modelinden 50 adet üretecek.

BMW Skytop Roadster seri üretime giriyor

BMW, bu yılın başlarında tanıttığı Skytop Roadster'ı sınırlı sayıda üreteceğini duyurdu. Genellikle konsept aşamasında kalan gösterişli tasarımların aksine Skytop, 50 müşteri için gerçek bir otomobile dönüşecek.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este'de ilk kez görücüye çıkan iki kişilik Skytop; 507 ve Z8 gibi ikonik BMW roadster'larından ilham alıyor. Hem zarif hem de agresif tasarımıyla büyük beğeni toplayan araç; kendine özgü köpekbalığı yüzü ve çıkarılabilir tavanıyla ses getirdi.

BMW'den Mini Cooper için yeni uyarı! Batarya patlayabilir

BMW'den Mini Cooper için yeni uyarı! Batarya patlayabilir

BMW, 12 binin üzerinde Mini Cooper SE modelini geri çağırdı. Batarya ve elektrik sisteminde sorun olduğu belirtildi.

Üretim versiyonu, konsept modelin bazı keskin hatlarını yumuşatsa da performansını koruyor. M8 Competition'da bulunan 4.4 litrelik çift turbolu V8 motor, 617 beygir gücü üreterek Skytop'ı sadece 3.3 saniyede 100 km/s hıza ulaştırıyor.

Arka camlar ve opsiyonel iç tasarım dokunuşları ise açık hava heyecanını ve lüksü bir araya getiriyor. BMW Tasarım Yöneticisi Adrian van Hooydonk, Skytop'ı gerçeğe dönüştürmeyi “bir hayal” olarak nitelendirdi. 7 Serisi ve XM gibi modellerdeki tasarım tercihlerinden uzaklaşarak Skytop ile denge yakaladıklarını belirtti.

Sadece 50 adetle sınırlı olan Skytop; yüksek fiyat etiketiyle ultra lüks segmentini hedefliyor. Net bir rakam açıklanmasa da, bu koleksiyonluk BMW sanat eserinin oldukça pahalı olacağı kesin.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER