Yönetim ÖZETİ| Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu’nun %36,41 payla hakim ortak konumuna geldiği "BMS Çelik Hasır’da yeni dönem"le ilgili verilen bilgide şu detaylar yer aldı:
BMS Çelik Hasır’da Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu, şirketin ortakları Ali Zontur ve Mustafa Zontur’a ait toplam 1.300.000 adet A grubu ve 7.440.000 adet B grubu olmak üzere 8.740.000 adet payları, pay başı 15,00 TL’ den borsa dışında satın almıştır. Bu işlemle birlikte hakim ortak konunuma gelen Ahmet Rauf Mollaoğlu’nun şirketteki ortaklık payı %36,41‘e yükselmiştir. Bu işlem sonrasında Ahmet Rauf Mollaoğlu zorunlu pay alım teklifi için Sermaye Piyasası Kurulu’na müracaat etmiştir.
BMS ÇELİK HASIR HAKKINDA
Şirket Manisa’da 9.000 m² kapalı, 3.000 m² açık alanda faaliyet gösteren 4 çelik hasır üretim hattına sahip fabrika ve 2.500 m² kapalı, 1.000 m² açık alanda faaliyet gösteren 1 çelik hasır üretim hattına sahip Gebze fabrikasında hizmet vermektedir.
Şirket’in İzmir/Aliağa’da bulunan 40.000 m² büyüklüğündeki arazisinde 25.000 m² de kapalı alan inşaatı devam etmekte olup inşaatın 2023 yılında tamamlanması planlanmaktadır.
Şirket, 2022 Ekim ayında Yalova’da satın aldığı 10.000 m²’lik arazide inşaat yatırımı yapmayı ve 2 üretim hattına sahip, Marmara Bölgesi’ne hitap eden yeni bir çelik hasır tesisi kurmayı planlanmaktadır.
BMS Çelik Hasır, toplamda 5 üretim hattı ile yıllık 120.000 ton kapasiteye sahip, 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, çelik hasır-galvanizli çelik hasır üretimi, nervürlü çelik çubuk-düz çelik çubuk üretimi ve inşaat demiri ticareti yapmaktadır.
Çelik hasır en fazla inşaat sektöründe kullanılmakla birlikte dayanıklılığı ve uzun kullanım ömrü sayesinde sanayi ve diğer sektörlerde de önemli yapı malzemelerinden biri olarak tercih edilmektedir.
Şirket’imizin rakiplerine göre avantajları olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz;
1. Şirket’imizin ihracatçı bir Şirket olması sebebiyle hammaddeyi yurtdışından daha ucuza temin edebiliyor olması ve bu durumun Şirket’in kar marjının yükseltmesi,
2. Şirket’imizin ana üretim üssü Manisa’da bulunmaktadır. Bu bölgede şirketin operasyonel giderleri diğer şirketler ile kıyaslandığında maliyet avantajı yaratmaktadır.
3. Manisa üretim tesislerimizde tüketilen elektriğin %30’u tesis çatısında bulunan 1.117 adet 550 kWe gücündeki panellerle üretilmektedir. Üretim maaliyetlerimizin en büyük kalemlerinden olan enerji maaliyetini gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun farkındalığıyla temiz enerji ile düşürebilmek, tüketimimizin tamamını yine temiz enerjiyle karşılayabilir hale gelmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
ÇELİK HASIR SEKTÖRÜ VE ŞİRKETİN SEKTÖRDEKİ KONUMU
Çelik hasır inşaat demirine kıyasla yaklaşık iki katı emniyet gerilmesine sahip olması sebebiyle, inşaat demirine göre %40 daha fazla ağırlık tasarrufu sağlamaktadır. Ayrıca çelik hasır çubuklarının beton içinde homojen dağılım göstermesi ve nervürlü olması sebebiyle beton içindeki kaymayı önleyerek beton mukavemetini artırmaktadır. Çelik hasır altyapı projelerinde ve perde betonun kullanıldığı toplu konut projelerinde hızlı uygulanabilirliği açısından büyük önem önem arz etmektedir.
Şirket sektörün en güçlü ihracatçı Şirket’lerinden biri olup yurtiçinde Yavuz Sultan Selim köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray büyük altyapı projelerinin ana tedarikçilerinden birisi olmuştur.
ŞİRKETİN KÂRLILIK ANALİZİ
BMS Çelik Hasır, 2022 yılında 1,01 milyar net satış gerçekleştirmiş olup; 67,8 Milyon TL FAVÖK, 63,09 Milyon TL net kâr elde etmiştir. Şirketin FAVÖK marjı 2020 yılında %8, 2021 yılında %11, 2022 yılında %7 olarak gerçekleşmiştir.
Editor : Şerif SENCER