Teknoloji

Bitcoin Tarihine Damga Vuran 9 Önemli Tweet - Webtekno

Bitcoin çıktığında Twitter'da sadece birkaç kişi tarafından konuşuluyordu. İşte 2009, 2010 ve 2011'deki Bitcoin hakkındaki tweet'lerden, 2021'de Elon Musk'ın sahneye girişine kadar blok zincir dünyasının temelini şekillendiren o 9 tweet:

Bitcoin Tarihine Damga Vuran 9 Önemli Tweet - Webtekno
10-01-2024 09:13

Dünyamız ÖZETİ| blok zincir, yapay zekâ, sanal gerçeklik ve hatta Elon Musk’ın beyin çipi projesi Neuralink gibi akılalmaz yeni teknolojilerle dijitalleşme yolunda ilerliyor. Blok zincir teknolojisini ve kripto varlıkları artık çoğu kişi az biraz biliyor.

Blok zincir teknolojisine kısaca bakacak olursak, bu teknoloji hâlâ yeni ve gelişmektedir ancak kullanım alanı sınırsızdır; sağlık, sigorta, ödemeler ve bankacılık gibi. Biraz geçmişe gidip blok zincir teknolojisi hakkındaki en önemli ilk tweet'i kimin attığına ve diğer tarihsel öneme sahip tweet'lere tek tek bakalım:

Bir zamanlar Satoshi Nakamoto olduğu düşünülen Hal Finney, Bitcoin hakkındaki ilk tweet'i 2009’da attı.

Hal Finney, Bitcoin’e ilk günlerinden beri inanan ve hatta Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto ile e-posta aracılığıyla konuşmuş biri. Hal Finney’in yukarıdaki “Bitcoin çalıştırıyorum” tweet'i, tarihe Twitter'daki ilk Bitcoin tweet'i olarak geçti.

Hal Finney, Satoshi’nin Bitcoin blok zincir ağını açmasından sadece 8 gün sonra ağı çalıştırmaya başladı. Ayrıca Satoshi tarafından gönderilen ilk Bitcoin transferinin alıcısıdır.

Hal Finney

Hal Finney’e 2009 yılında ALS hastalığı tanısı konuldu ve 2014 yılında kriyoprezervasyon metodu ile vücudu donduruldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER