Ekonomi

Bitcoin ETF'lerinden 243 milyon dolar net çıkış

İsrail ve İran arasında yaşanan 'füze' krizi sonrası riskli yatırım araçlarından sert çıkışlar yaşandı. Verilere göre ABD spot Bitcoin ETF'lerinden 1 Ekim tarihinde 242,6 milyon dolarlık sermaye çıkışı meydana geldi.

Bitcoin ETF'lerinden 243 milyon dolar net çıkış
02-10-2024 13:33

Ortadoğu'da ÖZETİ| artan gerilimler, ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) olumsuz etkiledi.

Farside Investors'ın verilerine göre, ABD spot Bitcoin ETF'lerinden yaklaşık 243 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Bu miktar, 3 Eylül günü yaşanan 288 milyon dolarlık çıkışın ardından, neredeyse son bir ay içindeki en büyük çıkış olarak kaydedildi.

Öte yandan son beş ay içinde üçüncü en büyük çıkış günü olarak kayıtlara geçti ve Cointelegraph'ın haberine göre sekiz gündür üst üste gelen 1,4 milyar dolarlık giriş eğilimini tersine çevirdi.

ETF'lere bakıldığında, 1 Ekim günü en büyük çıkış 144,7 milyon dolarla Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund'da yaşandı. Onu, ARK 21Shares Bitcoin ETF'si 84,3 milyon dolar ile takip etti.

Bitwise Bitcoin ETF'si 32,7 milyon dolarlık çıkış yaşarken, VanEck Bitcoin ETF'si 15,8 milyon dolar ve Grayscale Bitcoin Trust ise 5,9 milyon dolar kaybetti.

Invesco, Franklin, Valkyrie, WisdomTree ve Grayscale’in Mini Bitcoin Trust’ı için ise herhangi bir çıkış kaydedilmedi.

CNBC-e'nin haberine göre, bu süreçte pozitifte kalan tek ETF, BlackRock iShares Bitcoin Trust oldu. Fon, gün içinde 40,8 milyon dolarlık pozitif akış kaydetti.

Bitcoin fiyatı da 1 Ekim'de İran'ın İsrail'e yaptığı füze saldırısının ardından neredeyse 4.000 dolar düştü. BTC, iki haftanın en düşük seviyesi olan 60.315 dolara kadar geriledi.

ABD spot Ether ETF'lerinde de çıkışlar görüldü

Grayscale’in Ethereum Trust’ı, 1 Ekim'de 26,6 milyon dolarlık kayıpla başı çekerken, Fidelity Ethereum Trust da benzer şekilde 25 milyon dolar kaybetti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER