Ekonomi

Bitcoin'de Biden etkisi

Ekonomi - Bitcoin Çarşamba günü yüzde 3 düşüş yaşayarak 60 bin 300 dolardan işlem görüyor. ABD'deki siyasi belirsizlik ve Mt. Gox borsasında yaşanan sıkıntılar düşüşte etkili olarak görülüyor.

Bitcoin'de Biden etkisi
04-07-2024 09:47

En ÖZETİ| büyük kripto para birimi Bitcoin Çarşamba günü yüzde 3 düşüş yaşayarak 60 bin 300 dolardan işlem görüyor. Bu seviye, Nisan ayından bu yana kritik bir destek görevi görüyor çünkü Bitcoin bu bölgeden üç kez sıçrayarak 70 bin dolar seviyesine gördü.

Bitcoin'de art arda üçüncü günlük düşüş, ABD'deki siyasi belirsizlik ve Mt. Gox Borsasının alacaklıları tarafından elden çıkarılma potansiyeli gibi zorluklarla dijital varlığı en son Şubat ayında görülen seviyelere yaklaştırdı.

Küresel piyasalardaki yatırımcılar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın ABD'de yeniden seçilme teklifini iptal etme çağrılarına boyun eğmesi ihtimaline karşı senaryolar üzerinde çalışıyor. Olasılıklardan biri, gündemi kripto endüstrisini destekleyen Cumhuriyetçi Donald Trump için daha güçlü bir Demokrat rakibin ortaya çıkması.

Bu arada Mt. Gox borsası yöneticileri 137.000'den fazla Bitcoin'i aşamalı olarak alacaklılara iade ediyor. Yatırımcılar 8 milyar dolarlık miktarın ne kadarının satılacağından emin değiller ve ele geçirilen Bitcoin'in ABD ve Alman hükümetleri tarafından elden çıkarılması riskini ayrı ayrı değerlendiriyorlar.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER