Ekonomi

Bitcoin 100 bin doları görebilir diyerek açıkladı: '2 senaryo var'

Ekonomi - ABD seçimlerinin kripto para piyasasını doğrudan etkilediğinin altını çizen Finans Uzmanı Helin Çelik, destekleyici koşullarda Bitcoin'in 100 bin dolar seviyesini görebileceğini belirtti.

Bitcoin 100 bin doları görebilir diyerek açıkladı: '2 senaryo var'
18-10-2024 16:03

Haber7

Hafta ÖZETİ| başı itibarıyla yoğun veri akışı nedeniyle piyasalarda yüksek volatilite etkisini sürdürüyor.

Yurt içinde takip edilen en önemli gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı iken küresel çapta ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı oldu.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 24,88 puan azalışla 8.977,45 puana indi. Toplam işlem hacmi 33,8 milyar lira oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimi kararı sonrası artan risk iştahıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Altın fiyatları Orta Doğu'da artan endişelerle ilk kez 2 bin 700 doların üzerine çıkarken, ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatlarında da yeni rekor görüldü.

Kripto paralarda pozitif seyir devam ediyor. Bitcoin, yüzde 2'ye yakın artışla 68 bin doların üzerine çıktı ve 2,5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Ethereum da 2 bin 600 doları aştı.

Piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve yansımalarını Finans Uzmanı Helin Çelik Haber7’ye değerlendirdi.