Teknoloji

Bir Zamanlar Yaşadığına İnanamayacağınız 11 Hayvan - Webtekno

Gezegenimiz oluşmaya başladığından beri, hala keşfedilmemişler de olmak üzere milyonlarca canlı yaşamıştır. Bu canlılardan her biri, birbirinden farklı özelliğe sahiptir ve kimileri ise tuhaf görünümleriyle adeta fantastik filmlerden fırlamış gibidir. Pekala, bir zamanlar yaş

Bir Zamanlar Yaşadığına İnanamayacağınız 11 Hayvan - Webtekno
30-06-2023 10:18

Bilim ÖZETİ| insanları, dünya üzerinde milyonlarca canlı keşfedilmiş olmasına rağmen bunun çok küçük bir oran olduğunu ve hala keşfedilmeyi bekleyen milyonlarca daha canlı olduğunu söylüyorlar. Her ne kadar insanlar genelde, dünyanın tüm düzeninin kendilerine ait olduğunu düşünse de aslında bizimle beraber yaşayan milyonlarca canlıyı düşününce, insanlar oldukça azınlık kalıyor.

Okulda öğrendiğimiz basit bir bilgiye dayanarak canlılar alemi beş aleme ayrılır. Fakat biraz sonra içerikte görüleceği üzere bazı canlılar herhangi bir sınıfa dahi emin şekilde dahil edilemeyecek kadar tuhaf görünümlere ve özelliklere sahip.

İşte, geçmişte yaşadığına şaşıracağınız, kimi zaman da iyi ki nesli tükenmiş diye düşünebilceğiniz hayvanları içeriğimizde derledik.

hayvanlar alemi

Fantastik filmlerden fırlamış gibi duran ve yaşadığına bile inanamayacağız ilginç hayvanlar:

TitanoboaGliptodonHelikoprionArchelonDunkleosteusOpabinyaKuetzalkoatlusHalüsijenyaMosazorEntelodonArkeopteriks

Anakondadan bile daha büyük: Titanoboa

titanoboa

Ürkütücü boyutuyla dünyanın en büyük yılanı olan Anakonda yılanından bile daha büyük olan soyu tükenmiş bir yılan var: Titanoboa. Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarında 58 milyon yıl önce yaşamış bu dev yılan, 14 metre uzunluğuna ve 1 ton ağırlığına erişebiliyormuş.

Bu kadar korkutucu görüntüsünden beklendiği üzere zehirli olduğu düşünülen Titanoboalar, zehirli değiller ama avlarına karşı, cüsseleri sayesinde avını sararak uygulayabildikleri basınç çok daha öldürücü. Öyle ki bilim insanları bir Titanoboanın, çelik köprünün altında ezilmeye benzer bir basınç uygulayabildiklerini açıklamışlardır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER