Gündem

Baykar'dan kritik uyarı: Görselleri paylaşıp tek tek yalanladı Bilgimiz dışında yayınlandı

Dünyanın en büyük savunma şirketlerinden Baykar, dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı. Baykar'dan ayrıca medya mensuplarına da çağrı geldi.

Baykar'dan kritik uyarı: Görselleri paylaşıp tek tek yalanladı Bilgimiz dışında yayınlandı
27-10-2024 11:58

Türkiye'nin ÖZETİ| ilk milli İHA, SİHA ve Kızılelma'yı özgün ve milli olarak geliştiren Baykar, son zamanlarda sosyal medya platformlarında Baykar’ın ismi kullanılarak sahte yatırım fırsatları sunan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Baykar'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sahte Yatırım Fırsatları” Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında Baykar’ın ismi kullanılarak sahte yatırım fırsatları sunan dolandırıcılar, vatandaşlarımızı yanıltmakta ve mağdur etmektedir. Yapay zeka teknikleriyle hazırlanan bu sahte reklamlar, Baykar adına yüksek kazanç vaatleri sunuyor gibi gösterilmekte olup tamamen dolandırıcılık amaçlıdır.



BAYKAR'IN BİLGİSİ DIŞINDA YAYINLANMIŞTIR

Baykar’ın böyle bir yatırım faaliyeti bulunmamaktadır. Bu içeriklerin tamamı Baykar’ın bilgisi dışında, kötü niyetli kişiler tarafından yayınlanmaktadır.

Bazı medya mensupları bu sahte içerikleri Baykar’a ait sanarak yanlış algılar oluşturmuştur. Medya mensuplarını, Baykar’ın resmi açıklamaları ile dolandırıcıların manipüle ettiği içerikleri ayırt etmeye davet ediyoruz. Baykar’ın resmi açıklamaları yalnızca kendi sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Ayrıca, sosyal medya platformlarının, kullanıcılarını koruma ve güvenli bir ortam sağlama sorumluluğunu üstlenerek, bu tür yanıltıcı içeriklerin engellenmesi adına daha etkin adımlar atmasını bekliyoruz. Baykar olarak, bu dolandırıcılık girişimlerine karşı gerekli hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER