Teknoloji

Barbie Filmini Pazarlamak İçin 150 Milyon Dolar Harcanmış! - Webtekno

Son zamanlarda neden her yerde Barbie filmine ait şeyler gördüğümüz belli oldu. Variety'ye göre Warner Bros., filmi pazarlamak için 150 milyon dolar harcamış. Bu, filmin kendi bütçesinden daha fazla. Peki bu kadar para harcamak başarılı oldu mu? Film ne kadar kâr etti?

Barbie Filmini Pazarlamak İçin 150 Milyon Dolar Harcanmış! - Webtekno
25-07-2023 21:53

Yılın ÖZETİ| en çok beklenen filmlerinden olan Barbie, geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Greta Gerwig’in yönetmen koltuğunda olduğu film, popüler oyuncak bebek Barbie’yi Margot Robbie’yle beyaz perdeye taşıyordu.

Bugün ise yapım şirketi Warner Bros.’un filme harcadığı parayla ilgili bilgiler ortaya çıktı. Variety tarafından paylaşılan rapor, Barbie’nin pazarlama bütçesinin filmin kendi bütçesinden daha fazla olduğunu gösterdi.

Barbie filmini pazarlamak için 150 milyon dolar harcandı!

Rapora göre şirket, filmin reklamını yapmak için 150 milyon dolar para harcadı. Filmin prodüksiyon bütçesinin 145 milyon dolar olduğunu belirtelim. Bu da pazarlama kampanyalarının, filmi çekmekten çok daha fazla paraya mâl olduğunu ortaya koyuyor.

Barbie için muazzam bir pazarlama süreci yönetildiğini söylemek mümkün. Warner Bros., insanların kalabildiği gerçek bir Barbie evinden, hayranların kendi posterlerini oluşturduğu bir web sitesine kadar her şeyi yaptı. Hatta şirket, Brezilya’da Burger King ile iş birliği kurarak pembe bir hamburger bile çıkmasını sağladı. Kısacası son zamanlarda dünyanın dört bir yanındaki insanlar, ister sosyal medyada ister gerçek hayatta sürekli olarak Barbie reklamlarıyla karşılaşıyordu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER