Ekonomi

Bakanlık yeni listeyi yayınladı! Bu firmalardan ürün alanlar dikkat

Ekonomi - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesindeki güvenilir gıda sayfasında yer alan "sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" ve "taklit ve tağşiş yapılan gıdalar" listeleri güncellendi.

Bakanlık yeni listeyi yayınladı! Bu firmalardan ürün alanlar dikkat
12-10-2024 11:58

Tarım ÖZETİ| ve Orman Bakanlığı, 11 Ekim tarihli "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesini güncelledi.

Buna göre; Gaziantep ve Bursa'da üretim yapan bazı zeytin yağı firmalarının ürünlerine tohum yağı karıştırdığı ve zararlı boya kullandığı tespit edildi.

ZEYTÄ°NYAÄžINDA "ZARARLI BOYA" TESPÄ°T EDÄ°LDÄ°

Bakanlığın internet sitesinde yer alan "Güvenilir Gıdalar" sayfasındaki "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" bölümünde, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde faaliyet gösteren EYMEN HECO firmasının ürettiği "Hairat Halep Zeytinyağı" marka zeytin yağında zararlı boya tespit edildi.

"Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler İmalat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi" tarafından üretilen 'Ginsengli Bonbon Şeker'de ise "İlaç Etken Maddesi" tespit edildi.

Mustafa Akıner Et ve Et Ürünleri tarafından üretilen "Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuk" da ise Sakatat (baş Eti) tespit edildi.

İşte "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ve "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesi...


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER