Ekonomi

Bakan Uraloğlu net konuştu: Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır

Ekonomi - Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı.

Bakan Uraloğlu net konuştu: Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır
13-10-2024 15:13

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı.

Sosyal medya mecraları üzerindeki tartışmaların ardından erişim engeli getirilen Discord isimli platform hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yasakçı bir zihniyetle hareket ediyor konumda olmak istemiyoruz. Kanunların vereceği cezaların caydırıcı olması lazım. Özellikle genç kardeşlerimiz önüne çıkan haberleri teyit etmeden inanmasın." dedi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

KALKINMA YOLU PROJESİ HANGİ AŞAMADA?

Projeyi aşağı yukarı bitirdik diyebiliriz. Malum Irak'ta çok hızlı hareket etmekte zorlanıyoruz. Orada çok etkenler var ama ilerliyoruz. 1 buçuk iki ay önce dörtlü bakanlar zirvesini İstanbul'da yaptık. 2025 yılında ciddi bir mesafe kat ederiz diye düşünüyorum. Yapım projesine henüz başlanmadı. Proje bitme aşamasında. Bölgedeki büyük ülkelerin de Kalkınma Yolu'na ciddi şekilde bir ilgisinin olduğunu söyleyebilirim. Suyun akışı Kalkınma Yolu projesini gösteriyor. 

İŞGALCİ İSRAİL'İN YAYILMACI POLİTİKALARI

İsrail'in birinci hedefinin koridorlarla alakasının olduğunu düşünmüyorum ama nihai hedeflerinden biridir. Netanyahu'nun BM kürsüsünde çıkıp da o haritayı göstermiş olması bunu gösteriyor. Onların gayelerinden biri bu koridorlar olabilir.