Ekonomi

Bakan Şimşek'ten Acemoğlu'na tebrik

Ekonomi - Bakan Mehmet Şimşek, Simon Johnson ve James Robinson ile birlikte Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu tebrik etti. Şimşek, “Değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'ten Acemoğlu'na tebrik
14-10-2024 14:42

İsveç ÖZETİ| Kraliyet Bilimler Akademisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Nobel Ekonomi Ödülü'nün kazananları açıklandı.

Açıklamada, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Türk Prof. Dr. Daron Acemoğlu, İngiliz Prof. Dr. Simon Johnson ve İngiliz Prof. Dr. James Robinson'un kazandığı bildirildi.

''YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUZ''

Acemoğlu'nun ödülü kazandığının açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de tebrik mesajı paylaştı.

Bakan Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada "Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz " ifadelerini kullandı.

Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz.@DAcemogluMIT

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) October 14, 2024

Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na!Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER