Gündem

Bakan Kurum'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Kaç bina hasar aldı?

Son dakika deprem haberi: Bakan Kurum, Malatya'daki 5.9'luk depremin ardından Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı; Malatya’da 18 az hasarlı binanın tespit edildiğini belirtti.

Bakan Kurum'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama: Kaç bina hasar aldı?
17-10-2024 09:43

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün öğle saatlerinde Malatya'da gerçekleşen 5.9'luk depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum; depremin ardından son durumu açıkladı, sarsıntıda hasar alan bina sayısını belirtti. 

Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı?Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı?

Şubat ayına kadar devam edebilir! Uzman isim bir bölgeyi uyardıŞubat ayına kadar devam edebilir! Uzman isim bir bölgeyi uyardı

Bakan Kurum, birçok ilden hissedilen deprem için şu ana kadar bin 211 ihbarın geldiğini kaydetti. Kurum açıklamasında; "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiştir." dedi.

DEPREMDE HASAR ALAN BİNA SAYISI

Kurum'un açıklamasına göre; Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı. Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edildi.