Gündem

Bahçeli'nin çağrısı sonrası teröristbaşı Öcalan'dan ilk açıklama

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Terör örgütü PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan ile görüştüklerini açıkladı. Teröristbaşı Öcalan, Bahçeli'nin 'Silahları bırakın' çağrısı sonrası ilk kez konuştu.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası teröristbaşı Öcalan'dan ilk açıklama
24-10-2024 10:57

Terör ÖZETİ| örgütünün elebaşı Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan kendisine ait sosyal medya hesabından, Teröristbaşı Abdullhah Öcalan ile 4,5 yıl sonra ilk defa görüştüklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda "Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz." dedi.

Ömer Öcalan şu ifadeleri kullandı:

Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.

Bahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsınBahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsın

ÖCALAN'DAN SİLAH BIRAKMA AÇIKLAMASI

Ömer Öcalan, teröristbaşının Bahçeli'nin 'Silahları bırakın' çağrısına yönelik verdiği cevabı da açıkladı:

23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim.

Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”
Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER