Aslında ÖZETİ| bu düşünce, geleneksel düşüncelerin ötesine geçmiyor. Çünkü bilim bizi bu konuda aydınlattı!
Ufak tefek nüansları olsa da ayakta su içmekle oturarak su içmenin pek bir farkı olmadığını söylesek? Gelin anlatalım.
Ayakta su içmenin zararları konusunda herkes bir görüş ortaya atıyor.
İnsanlar, ayakta su içmenin sindirim sistemini etkilediğini ve sağlığa zararlı olabileceğini iddia ederken; modern tıp uzmanları bunun doğru olmadığını savunuyor.
Özellikle geleneksel tıp, ayakta su içmenin sindirim sistemini etkilediğini iddia ediyor. Bu görüşe göre, ayakta içilen suyun sindirim sürecine zarar verir ve vücuttaki sıvı dengesini bozar. Bu yüzden suyun oturarak içilmesi sindirim sistemine daha uygun görülür.
Ancak bununla ilgili herhangi bir kanıt bulunamadı.
Dr. Abby Phillips gibi birçok uzman, suyun vücuda ne şekilde alındığının sindirim sistemine etkisinin önemsiz olduğunu savunuyor. Phillips, suyun hızla emildiğini ve vücutta dağıtıldığını belirtirken; suyun, otururken veya ayakta içilmesinin sindirim sistemine herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını vurguluyor.
Suyun, bizler için ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek bile yok. Vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması ve sağlıklı kalabilmesi için günlük olarak yeterli miktarda su almamız oldukça önemli.
Yani suyu içme şeklimizin ötesinde vücudumuzdaki su dengesini korumak daha önemli.
Su, sindirim sistemi boyunca akışkan bir şekilde ilerlerken mide asitleriyle karışır. Genelde bahsedilen "Waldeyer'in Caddesi" gibi bir olgu sanılanın aksine gerçekte yok. Tıp biliminde "Waldeyer'in Bağı" olarak tanımlanan bir yapı var fakat bu bağ, suyun akışıyla ilgili değil.
Kısacası ayakta veya oturarak, iki durumda da suyun sindirim sistemine zararlı olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok. Duruş pozisyonunuzla su içmeniz arasında keşfedilmiş hiçbir bağlantı bulunmuyor.
Gönül rahatlığıyla suyunuzu dilediğiniz gibi içebilirsiniz, yatarak içmemek kaydıyla!
Kaynaklar: Medical Park, OnlyMyHealth, Times of Indiaİlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:
Editor : Şerif SENCER