Teknoloji

Ay'da Hava Yoksa Amerikan Bayrağı Nasıl Dalgalanmıştı?

Bildiğimiz üzere Ay’da hava yok ancak ABD bayrağının Ay’a dikildiğini gösteren fotoğraflarda bayrağın dalgalandığını görüyoruz. Peki bu nasıl oluyor?

Ay'da Hava Yoksa Amerikan Bayrağı Nasıl Dalgalanmıştı?
09-07-2024 22:52

NASA ÖZETİ| 1969 senesinde Ay’a iniş yapmayı başardığında tüm dünyada nefesler tutulmuştu. Astronot Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’in görüntüleri, uzay araştırmalarında yepyeni bir dönemi başlatmanın heyecanını temsil ediyordu.

Kimine göre ise Ay’a hiçbir zaman inilmemişti ve tüm bu görüntüler kurgudan ibaretti. Birçok komplo teorisi ortaya atılmıştı. Bunlardan biri de bayrağın havasız ortamda dalgalanmasıyla ilgiliydi.

55 sene önce Ay’a ilk defa ayak basıldığında ABD bayrağı, daha önce hiçbir bayrağın gitmediği bu yere götürüldü…

abd bayrağı

Apollo 11 görevinin bir parçası olarak astronotlar Ay’a indi ve bu başarılarını kutlamak için Başkan Richard Nixon’ın talimayla Ay’a bir Amerikan bayrağı diktiler. Sonrasında ise günümüzde bile hâlâ tartışılan komplo teorileri ortaya atıldı.

NASA’nın gerçekten Ay’a inmediğine dair incelemeler yaparak kanıtlar bulmaya çalıştılar. Fotoğraflarda hiç yıldız olmadığını, nem olmayan ortamda ayak izinin nasıl oluştuğunu, hava yoksa bayrağın nasıl dalgalandığını sorgulamaya başladılar. Bizim de bugün konumuz olan bayrağın dalgalanması, bilim insanları tarafından açıklanıyor.

Bilimin, havasız ortamda bayrağın dalgalanmasına dair açıklamaları var.