Teknoloji

Avustralya, Çocukların Sosyal Medya Kullanmasını Yasaklayacak

Avustralya, çok yakında çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirmeye hazırlanıyor. Sınır henüz belli olmasa da yüksek ihtimalle 14 yaş altı çocuklar sosyal medyaya erişemeyecekler.

Avustralya, Çocukların Sosyal Medya Kullanmasını Yasaklayacak
11-09-2024 17:37

Neredeyse ÖZETİ| her insanın kullandığı sosyal medya platformları, özellikle de çocukların üzerinde ciddi zararlara neden olabiliyordu. Öyle ki tahminlere göre milyonlarca çocuğun mental sağlığı sosyal medyadan olumsuz bir şekilde etkileniyor. Bu nedenle de hem şirketlerden hem de hükûmetlerden sık sık önlemler görüyoruz.

Bunlara bir yenisi de Avustralya’dan geldi. Hükûmet, çocukların sosyal medya erişimine yaş sınırlaması getirmeye hazırlandığını duyurdu.

14 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımı yasaklanabilir

Açıklamalara göre yakın zamanda ülkede 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasının yasaklandığını görebiliriz. Başbakan Anthony Albanese, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamalarda bunun sinyallerini verdi.

Albanese’ye göre sınırın hangi yaş olacağına dair kesin bir karar verilmedi. Ancak yüksek mahkemeye göre 14 yaş uygun görülüyor. Albanese’nin “kişisel fikrinin” ise 16 yaş olduğu aktarılmış. Yani henüz bir kesinlik yok ancak 14 yaş daha muhtemel.

Hükûmet, şu anda yaş sınırlamasının son test aşamasının başlamasını ve ondan gelecek sonuçları bekliyor. Başbakanın söylediğine göre denemeler sona erdiğinde kesin olarak yaş sınırı belirlenecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER