Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz uyarısı

Ekonomi - Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, faiz kararlarında ihtiyatlı olmaları gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz uyarısı
23-10-2024 19:23

​​​​​​​Lagarde, ÖZETİ| Atlantic Council'de düzenlenen etkinlikte Avrupa'nın ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faiz oranlarında kademeli olarak indirime gittiklerini anlatan Lagarde, verilere bağlı olduklarını ve bu verileri, enflasyon görünümü, enflasyonun altında yatan nedenler ve para politikasının aktarımı olmak üzere üç temel kriterde analiz ettiklerini söyledi.

Lagarde, ekim ayındaki son faiz indiriminde, ellerindeki verilere dayanarak enflasyondaki düşüşün devam ettiğinden ve uygulamakta oldukları kısıtlayıcı para politikasını gevşetmeye devam edebileceklerinden emin olduklarını aktardı.

FAİZDE ÖLÇÜLÜLÜK MESAJI

ECB Başkanı Lagarde, "Ancak elbette ihtiyatlı olmamız gerekiyor. İhtiyatlı olmamız gerekiyor çünkü veriler gelecek ve bize ekonominin, enflasyonun ve enflasyonun altında yatan nedenlerin durumunu gösterecek. Kararlarımızın yargısal bir yönü de olacak, ancak bunu yaparken gerçekten de ihtiyatlı olmamız gerekecek." dedi.

"FAİZ YÜZDE 2'NİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR"

Enflasyon konusunda kaydedilen ilerlemeden oldukça memnun olduklarını belirten Lagarde, "Şu anda yüzde 2'nin altındayız ancak gelecek birkaç ay içinde tekrar yüzde 2'nin üzerine çıkacağına inanmak için nedenlerimiz var." diye konuştu.

Lagarde, büyümeye de enflasyonu etkilediği için dikkat ettiklerini aktardı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER