Teknoloji

Audi'nin Bugüne Kadarki En Güçlü Benzinlisi RS Q8 Tanıtıldı

Hem gücü hem hızıyla öne çıkan yeni Audi RS Q8 ve Performance paketi tanıtıldı.

Audi'nin Bugüne Kadarki En Güçlü Benzinlisi RS Q8 Tanıtıldı
26-06-2024 00:12

Audi ÖZETİ| geçtiğimiz yıl Q8 ve SQ8'i güncelledikten sonra bu yıl sıra ailenin büyük abisi RS Q8'e geldi. SUV modeli bu yıl daha da güçlü ve daha da hızlı. Öyle ki yeni RS Q8 firmanın bugüne kadar ürettiği en güçlü benzinli otomobil olmayı başardı. Modelin ayrıca Performance paketi de bulunuyor. 

Yeni RS Q8 Performance, V10 motorlu R8'i bile geride bırakırken asfalt üzerinde de izini bırakmayı ihmal etmiyor. Geliştirilmiş 4.0 litrelik V8 motor tam 850 Nm tork üretiyor. Bu da aracın saatte 305 kilometre hıza ulaşabilmesini mümkün kılıyor. RS Q8 bir SUV olmasına rağmen bu motor sayesinde 0'dan 100'e sadece 3,6 saniyede ulaşabiliyor. 

Nürburgring'in en hızlısı

audi rs q8 performance

Pek çok üreticinin testlerini yaptığı ve "Yeşil Cehennem" olarak adlandırılan Nürburgring'de yapılan testlerde RS Q8 Performance, tur süresini yaklaşık 6 saniye geliştirerek pistin en hızlı SUV'si olarak kayıtlara geçti. Fabrika sürücüsü Frank Strippler'ın kırdığı rekordan önce pist rekoru Porsche Cayenne Turbo GT'ye aitti.

Aracın standart versiyonunda ise 600 beygire ayarlanmış ve 800 Nm tork üreten bir motor yer alacak. 0'dan 100'e 3,8 saniyede çıkan bu modelde ise azami hız saatte 280 kilometre ya da 305 kilometre olarak ayarlanabiliyor. 

audi rs q8 performance

Tasarım anlamında ise yeni modeller bal peteği modeli dikilmiş perfore spor koltuklara, Alcantara direksiyon simidine ve vitese, dönüştürülmüş malzemelerden elde edilen mikrofibere, matrix LED farlara, lazer uzun farlara ve özelleştirilebilir OLED arka lambalara sahip. Seramik fren opsiyonu da olan araç 23 inç jantlara sahip. 

Yeni Audi RS Q8 Performance modelinin fiyatı 155 bin 700 euro (5,5 milyon TL) ve Avrupa için siparişler 27 Haziran'da açılacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER