Ekonomi

ASÜ'nün MOGA'sı modifiye edildi

Ekonomi - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesindeki teknoloji topluluğu Gürman İnovasyon'un üretimini üstlendiği elektrikli araç MOGA'nın modifikasyon çalışmaları tamamlanarak yeni bir görünüme kavuştu.

ASÜ'nün MOGA'sı modifiye edildi
28-10-2024 11:38

Jeep ÖZETİ| tarzı bir dış görünüme bürünen modifiye edilmiş test aracının, performansını sahada test etmek için gün saydığı belirtildi. Aksaray'da açık hava reklamcılığı sektör temsilciliği görevini yürüten ARED (Açık Hava Reklamcıları Derneği) Aksaray İl Temsilcisi Abdulkadir Ay, ASÜ ile sanayi iş birliğinde ortaya çıkan bu projeye verilen destekten ötürü mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ay, projeye katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür ederek, yapılan modifikasyonların aracın değerini artırmasını umduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversitenin rektörü olarak, 7 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üçüncü yerli ve milli elektrikli aracını ASÜ'nün geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Şehrin ve üniversitenin vizyonuna uygun olarak elektrikli araç üretimine yönelik hazırlıkların başladığını ifade etti.

Araç tasarımının tamamlanmasıyla Rektör Arıbaş'ın "Biz bu işi başarırız!" şeklindeki güven dolu sözlerinin ardından, elektrikli araç MOGA, Aksaray'ın gururu olarak sahneye çıkmaya hazırlandı.

Aksaray sanayicileri de bu projeye büyük ilgi göstererek, MOGA'ya aksesuar parçaları bağışlamak için adeta bir yarış içine girdiler. Aksaray Motoysan'ın araca ayna takımı sunarken, Doğan Ses Sistemleri otomobilin ses sistemini güçlendirmek için teyplerini bağışlayarak desteklerini ifade etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER