Sağlık

Aşırı sıcaklara aman dikkat! Direkt kalbi vuruyor

Son dönemde artan hava sıcaklıkları çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Prof. Dr. Ali Oto havaların sıcak çarpmasına yol açabileceğini ve tedavi edilmemesi halinde ciddi rahatsızlıklarla sonuçlanabileceğini aktardı.

Aşırı sıcaklara aman dikkat! Direkt kalbi vuruyor
29-06-2024 11:52

Hava ÖZETİ| sıcaklıkları bazı illerde 40 derecenin üzerinde seyrediyor. Kardiyoloji Uzmanı Dünya Aritmi (kalp atımlarının düzensiz hale gelmesi) Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, "Güneş yanığı sıvı kaybını artırarak kalp sağlığı açısından risk oluşturuyor" dedi.

Aşırı sıcaklara aman dikkat! Direkt kalbi vuruyor

Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler için de aşırı sıcakların sorun oluşturabileceğini dile getiren Oto, "Uzun süre güneşte kalmak sıcak çarpmasına neden oluyor, sıvı kaybediliyor. Onu önlemek için normalden daha fazla sıvı almak, dış ortamda bulunulan süreyi kısaltmak lazım" uyarısında bulundu.

Oto, aşırı soğuk suyun damarlarda büzülmeye yol açacağı için sıkıntı doğurabileceğine dikkat çekti. Kalp sağlığını korumaya yönelik öneriler de veren Oto, "Sebze ağırlıklı beslenme düzeni tercih edilmeli" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER