Teknoloji

Artık ödev yapacak! Android'de yapay zeka dönemi başladı

Android için sunulacak yeni yapay zeka özellikleri neler? Google I/O 2024 kapsamında en yeni teknolojiler ortaya çıktı.

Artık ödev yapacak! Android'de yapay zeka dönemi başladı
15-05-2024 07:03

Google, ÖZETİ| I/O 2024 geliştirici konferansında bir dizi yeni yapay zeka özelliğini ele aldı. Dijital asistanı Gemini'ın Android cihazlarda sunacağı özellikleri tanıttı. Android telefonlar artık çok daha özel ve güvenli hale gelecek. İşte tüm yenilikler.

Android için yeni yapay zeka özellikleri neler?

I/O 2024'teki başlıca duyurulardan biri, ilk olarak Galaxy S24 serisinde tanıtılan Circle to Search'ün genişletilmesi oldu. Kullanıcılar artık fotoğraftaki nesneleri daire içerisine alarak Google Asistan'a sorabilecek.

android yapay zeka

Bu özelliğin ayrıca ödevlerde de kullanılabileceği belirtildi. Google; fotoğraftaki formüllerin, diyagramların ve grafiklerin anlaşılabileceğini söyleyerek karmaşık görevlerde yardımcı olacağını dile getirdi.

Bu gözlük asistanlık yapıyor! Google'ın yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı

Bu gözlük asistanlık yapıyor! Google'ın yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı

Google I/O 2024'te aniden ortaya çıkan ve teknoloji dünyasını şaşırtan yeni yapay zekalı AR gözlüğü gösterildi. İşte detaylar...

Öte yandan Gemini'ın mobil cihazlara özel versiyonu olan Gemini Nano için birtakım yenilikler de sunuldu. Yapay zeka sadece metinleri değil; görsel, işitsel ve konuşmaya dayalı girdileri de anlayabilecek. Bu sayede internet bağlantısı olmadan bile daha tutarlı yanıtlar verebilecek.

Gemini Nano, Google'ın görme engelli kullanıcılara yönelik ekran okuyucusu TalkBack'e güç verecek. Cihaz üzerinde çalışan TalkBack yanıtları; çevreyi tanımlamak için daha hızlı olacak. Gemini ayrıca dolandırıcılık çağrılarını gerçek zamanlı olarak tespit ederek kullanıcıları uyaracak.

circle to search özelliği, circle to search ekran görüntüsü, arama çemberi

Google, yüz milyonlarca Android cihazın önümüzdeki birkaç ay içinde yeni özelliklere kavuşacağını söylüyor. Hangi markaların bu güncellemeye kavuşacağı bilinmese de, Android 14'ün öncelikli olacağını söylemek mümkün.

Android için yeni yapay zeka özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER