Ekonomi

Arçelik Bangladeş'te üretime başladı

Arçelik, Bangladeş’teki 78 milyon dolarlık yeni fabrikasında üretime başladığını duyurdu

Arçelik Bangladeş'te üretime başladı
08-10-2024 11:27

Arçelik ÖZETİ| (#ARCLK), Bangladeş'in başkenti Dakka'da 78 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen yeni fabrikasının üretime başladığını açıkladı.

Şirket'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin geçmiş faaliyet raporlarında belirtilen yatırım süreci doğrultusunda, Bangladeş'in Dakka şehrinde bulunan buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, klima ve diğer büyük ev aletlerinin üretileceği yeni fabrikamız üretim sürecine başlamıştır. 78 milyon USD yatırımla hayata geçirilen fabrikanın toplam alanı 135.000 m², kapalı alanı ise 77.000 m²'dir. İlk olarak buzdolabı üretimiyle faaliyete geçen fabrikanın mevcut buzdolabı üretim kapasitesi yıllık 750.000 adettir. Çoğunlukla iç piyasaya satış yapacak olan fabrikanın, üretimde tam kapasite ile çalışması durumunda, 4.000 kişiye kadar istihdam sağlaması öngörülmektedir."

Arçelik'in, 2022 yılında temelleri atılarak 110 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği Mısır'daki fabrikası da geçtiğimiz ay hizmete girmişti. Şirket, fabrikanın yıllık üretim miktarının 1,5 milyon adede ulaşmasının beklendiğini açıklamıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER