Ekonomi

Araştırma yapıldı... Türk halkı 'Efsane Cuma' indirimlerine inanıyor mu?

Araştırma firması Areda Survey’in gerçekleştirdiği Black Friday araştırması sonuçları Türk halkının bu dönemde yapılan kampanyalara güvenmediğini ortaya koydu.

Araştırma yapıldı... Türk halkı 'Efsane Cuma' indirimlerine inanıyor mu?
25-11-2022 15:48

"Kara ÖZETİ| Cuma" anlamına gelen, Türkiye'de Cuma gününün İslam'da mübarek günlerden olması dolayısıyla gelen tepkilerin ardından "Efsane Cuma" olarak adlandırılan Black Friday dönemi yine gündemde.

Bu döneminde reklam kampanyaları ile tüketiciler alışveriş yapmaya teşvik ediliyor. Areda Survey’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 56,8’i kampanya dönemindeki indirimlere güvenmiyor. Bu dönemde tüketicilerin yüzde 33,1’i alışveriş yaparken, yüzde 66,9’u alışveriş yapmayı tercih etmiyor.

ÇEVRİMİÇİ ALIŞVERİŞ ORANI %75

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 35,1’i bu dönemi Efsane Cuma olarak kabul ediyor. Bu dönemdeki alışverişlerin yüzde 75,4’ü ise online pazaryerlerinde yapılıyor. Alışveriş yapmaya etki eden unsurlarda ise yüzde 39,6 ile sosyal medya reklamları öne çıkıyor.

BİN 100 KİŞİLİK ARAŞTIRMA

Araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak 22 Eylül - 05 Ekim tarihleri arasında bin 100 kişi ile gerçekleştirildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER