Teknoloji

Araştırma: 2030'a Kadar Satılan Her 3 Otomobilden 1'i Çinli Olacak

Sektör uzmanlarının tahminlerine göre Çinli otomobil markaları, önümüzdeki yıllarda yükselişini sürdürecek. Öyle ki 2030'a kadar tüm otomobil pazarının %33'ünü Çinli araçların oluşturacağı düşünülüyor.

Araştırma: 2030'a Kadar Satılan Her 3 Otomobilden 1'i Çinli Olacak
30-06-2024 23:38

Hem ÖZETİ| elektrikli otomobillerin yaygınlaşması hem de uygun fiyatlı araçlara yönelenlerin sayısının artması nedeniyle Çinli markaların popülerliği gün geçtikçe artıyordu. Bu durumu, Türkiye de dahil tüm dünyada görüyorduk.

Şimdi ise konu hakkında önemli bir çalışma yapıldı. AlixPartners’ın gerçekleştirdiği çalışmaya göre 6 yıl içinde dünyada satılan her üç otomobilden biri Çinli markalara ait olacak.

Çinli markalar, 2030’a kadar tüm otomobil piyasasının %33’ünü oluşturacak

Çin merkezli markaların ürettiği araçlar, hâlihazırda otomobil pazarının önemli bir kısmına sahip. Tahminlere göre bu şirketler, günümüzde piyasanın ! civarını oluşturuyor. Yeni çalışma da bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğini gözler önüne seriyor.

Sektör uzmanlarının tahminlerine göre 2030 yılına kadar Çinli markaların pazar payı !’den %33 seviyesine kadar yükselecek. Ayrıca Avrupa pazarının %12’sini kendi pazarının ise %72’sini oluşturacağı düşünülüyor. Çin dışında yapılan satışların 2030’a kadar 3’e katlanarak 9 milyona çıkacağı da tahminler arasında.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER