Teknoloji

Apple'dan Oluşturıcı Reklam Örnekleri - Webtekno

Apple, yayınladığı bazı reklam filmleriyle büyük beğeni topluyor. İçlerinden en ilginç ve yaratıcı olanlara birlikte göz atalım. Bakalım "Think different!" mottosunu nasıl yansıtıyor?

Apple'dan Oluşturıcı Reklam Örnekleri - Webtekno
01-11-2023 18:18

1976 ÖZETİ| yılında kurulan ve o zamanlardan günümüze kadar birçok reklam kampanyasına imza atan Apple, özellikle bazı yaratıcı çalışmalarıyla hafızalarımızda yer edinmeyi başardı.

AirPods, Apple Watch, iPhone, iPad ve MacBook gibi ürün çeşitlerini ilgi çekici reklamlarla pazarlamaya çalışan marka; yaratıcılık konusunda önde gelen şirketlerden biri. Bakalım Apple'ın hangi reklamları ilgimizi çekmeyi başarmış?

''Gizlilik, tabii ki iPhone'da!''

privacy

Bildiğiniz gibi iPhone'u diğer markalardan farklı kılan en önemli özellik, gizlilik ve koruma sistemi. Bu reklamda da marka tam olarak bunu vurgulamak ve kişisel bilgileri koruduklarını göstermek amacıyla dolaylı bir reklam hazırlamış.

Telefonu tutan gencin yüzü görünmüyor ve yüzünün tamamı iPhone ile kapatılmış durumda. Bu da mesajın akıllıca iletilmesini sağlamış.

Evlilik teklifi için ilginç bir tercih: ''She Said Yes!''

she said yes

Markanın en yaratıcı reklamlarından birisi de akıllı saat için tasarlanmış bu görsel. Apple Watch'un duruşu, bir yüzüğe benzetilmiş ve üzerinde de "evlilik teklifini kabul etti" anlamına gelen söz yer alıyor.

Evlilik teklifi sonrası yüzüğün fotoğrafını paylaşanların kullandığı cümle, hem popüler kültüre uyum sağlıyor hem de insanların saatin güzelliğine karşı koyamadıklarını anlatıyor.

''911, acil durumunuz nedir?''