Teknoloji

Apple Watch ile olimpik atletmiş gibi antrenman yapabilirsiniz

Dünyanın en gelişkin akıllı saatlerinden Apple Watch, Paris Olimpiyatları yaklaşırken, profesyonel atlet gibi antrenman yapmanızı sağlıyor.

Apple Watch ile olimpik atletmiş gibi antrenman yapabilirsiniz
04-07-2024 17:48

26 ÖZETİ| Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları yaklaşırken, dünyanın dört bir yanındaki spor severler, üst düzey sporcuların perforrmanslarını izlemeye hazırlanıyor: Apple Watch sahipleri, hem profesyonel hem de amatör sporcular için onlarca farklı özellikle çeşitli antrenmanlar yapmanıza olanak tanıyor.

Apple Watch, olimpik düzeyde aktivite seçenekleri sunuyor

Apple Watch'un Aktivite uygulaması, günlük hareket, egzersiz ve ayağa kalkma hedeflerinizi takip etmenizi sağlayan eğlenceli ve motive edici bir sistem sunuyor.

Arkadaşlarınızla aktivite paylaşımı yapabilir, yarışmalara katılabilir ve uygulamayı kullanırken çeşitli ödüller kazananbilirsiniz. Uzun vadedeki gelişimiinizi görmek için Trendler özelliği ile son 90 günlük aktivitenizi geçmiş dönemlerle karşılaştırabilirsiniz.

Apple Watch, koşu, bisiklet, yüzme gibi birçok Olimpiyat sporunu tatbik etmenize ve tıpkı profesyonel sporcular gibi spor yapmanıza yardımcı oluyor.

İşte yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları:Koşu: Dikey salınım, adım uzunluğu ve yere temas süresi gibi detaylı ölçümler sunuyor. Özel antrenmanlar oluşturabilir, tempo uyarıları alabilirsiniz. Bisiklet: Bluetooth özellikli bisiklet aksesuarlarıyla uyumludur. Güç ve kadans ölçümleri yapabiliyor. Hatta Fonksiyonel Eşik Gücünüzü (FTP) dahi gösterebiliyor.Yüzme: Tur sayma, ortalama hız takibi ve vuruş türü algılama özellikleriyle donatılmıştır.Apple Hava Durumu uygulamasına iki yeni özellik!

Apple Hava Durumu uygulamasına iki yeni özellik!

Apple iOS 18 ile birlikte Hava Durumu uygulamasında iki yeni özellik! Gerçek ve hissedilen sıcaklık bilgilerini ana ekranda görebileceksiniz.

Tüm bu özelliklere ek olarak, sonbahar aylarında kullanıcılara sunulacak olan WatchOS 11 güncellemesiyle, Havuz Yüzmeleri için set çalışması ve toparlanma desteği ile aralıklı antrenmanlar yapabilmenizi sağlayacak.

Yine sonbaharda, tekerlekli sandalye kullanıcıları için de geliştirilmiş özellikler geliyor. Hem bisiklet yarışları hem de maraton için gelecek olan güncellemeyle, tekerlekli sandalye kullanıcıları antrenman yüklerini ölçebilecek. Son olarak, OS 18 ile, Ruh Halinizi doğrudan Günlük uygulamasında kaydedebileceksiniz. Bu sayede Apple Watch ile fiziksel durumunuzla birlikte zihninizi de eğitme fırsatınız olacak.

Apple Watch için şimdiden sunulan ve sonbahar aylarında kullanıcılara sunulacak özellikler, şimdiden sporcuları heyecanlandıracak gibi görünüyor.

Sizler de Apple Watch serileri ve Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları özelinde Apple tarafından sunulan bu özelliklerle ilgili görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER