Teknoloji

Apple Ürünlerinin Kutularını Neden Saklıyoruz?

Yıllar önce aldığımız Apple ürünlerinin kutularını, artık içindeki cihazları kullanmasak bile bir türlü atamadığımızın farkında mısınız? Eminiz ki evin kıyı ve köşelerinde hâlâ duruyorlar!

Apple Ürünlerinin Kutularını Neden Saklıyoruz?
27-10-2024 12:53

Peki ÖZETİ| bu kutuları neden bir türlü atamadığımızı hiç düşündünüz mü? Aslında farkında olmadığımız bazı sebepleri var.

Gelin, bu sebeplere bakalım.

Apple müşterilerinin %87’si, aldıkları ürünlerin kutularını asla çöpe atmıyor.

apple

Çünkü Apple'ın tam olarak bu amaçla kurduğu gizli bir odası var. Apple'ın bu gizli odasındaki tasarımcılar, gönderilen her kutunun sizde bazı hissiyatlar uyandırdığından emin olmak için çalışıyorlar.

Mesela buna, hava cebi ambalajlanması deniyor ve kutunun daha yavaş açılmasını sağlanıyor. Bu sayede kutunun açılışında istemsiz bir gerilim oluşturuluyor. Bu kasıtlı gecikme ise pazarlama alanında kontrollü bekletme olarak biliniyor.

Ayrıca mantıklı düşündüğünüzde ucuz ürünlerin kutularını açmanın ya çok basit ya da çok zor olduğunu fark edebilirsiniz.

apple

Ancak özel seri kitaplar, pahalı saatler veya pahalı herhangi bir ürünün kutusunun açılması denge ve dikkat gerektirir. Lüks kutu açılışları, bu kutuları saklamanızı ve istemeden de olsa Apple gibi markalara evinizde yer açmanıza veya ücretsiz olarak reklam yapmanıza neden olur.

Elbette bu kutuları olası bir problemde garantiye geri gönderme düşüncesiyle de saklıyor olabiliriz ancak bir düşünsenize, kaçımız gerçekten bu amaçla saklıyoruz?

Kaynak: Emirhan Sezen

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER