Teknoloji

Apple kameralı AirPods'un seri üretimine başlıyor

Apple, 2026 yılında kameralı AirPods üretimine başlıyor. Yeni AirPods'lar, Vision Pro ve diğer Apple cihazlarıyla uyumlu olacak.

Apple kameralı AirPods'un seri üretimine başlıyor
30-06-2024 23:37

Ünlü ÖZETİ| analist Ming-Chi Kuo'nun haberine göre Apple, 2026 yılında kameralı yeni AirPods modellerinin seri üretimine başlamayı hedefliyor. Apple'ın kameralı AirPods geliştirme planlarına dair sızıntılar, bu haberle bir kez daha doğrulanmış oldu.

2026’da gelecek kameralı AirPods neler sunacak?

Kuo'nun haberine göre bu yeni AirPods'lar iPhone ve iPad'deki Face ID modülüne benzer bir kızılötesi kamera içerecek. Apple'ın hedefi, bu AirPods'ları Vision Pro ve gelecekteki Apple Vision kulaklıklarıyla entegre etmek:

“Yeni AirPods'un, kullanıcıların başlarını belirli bir yöne çevirdiklerinde o yöndeki ses kaynağını vurgulaması bekleniyor. Bu, uzamsal ses ve hesaplama deneyimini artıracak.”

Ek olarak haberde belirtilen kızılötesi kameranın çevresel görüntü değişikliklerini algılayabileceği ve hava hareketlerini kontrol etmek için kullanılabileceği ifade ediliyor.

Kuo, Foxconn'un kameralı AirPods için yeni ürün tanıtım (NPI) tedarikçisi olduğunu belirtiyor. Foxconn'un yıllık üretim kapasitesi planı 18-20 milyon ünite veya yaklaşık 10 milyon çift AirPods olarak belirlendi.

Bloomberg’den Apple haberleriyle tanınan Mark Gurman, Şubat ayında kameralı AirPods'un Apple'ın araştırdığı giyilebilir teknoloji fikirlerinden sadece biri olduğunu belirtmişti. Şirket, Meta’nın Ray-Ban gözlüklerine benzer akıllı gözlükler, akıllı yüzükler ve gelecekteki Apple Watch sürümleri gibi diğer yenilikçi ürünleri de düşünüyor.

Apple, bu AirPods özelliğini kullanıcının keyfine bırakıyor!

Apple, bu AirPods özelliğini kullanıcının keyfine bırakıyor!

Apple AirPods güncellemesi ile gürültü engelleme özelliği otomatik olmaktan çıkıyor. Seviyeyi kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Vision Pro ile entegrasyon mantıklı bir özellik olsa da analistler bu yeni kameralı AirPods'ların tamamen Vision Pro'ya odaklanmayacağını düşünüyor. Apple'ın, bu AirPods'ların güçlü çok modlu ses ve görüntü yapay zeka sistemleri ile nasıl çalışacağına dair birçok fikri olduğu tahmin ediliyor.

airpodskameralı airpods
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER