Teknoloji

Apple'ın yeni nesil Genmoji özelliğini herkesten önce nasıl denersiniz?

Apple'ın yeni nesil Image Playground ve Genmoji özelliklerini herkesten önce deneyebilirsiniz. İşte detaylar...

Apple'ın yeni nesil Genmoji özelliğini herkesten önce nasıl denersiniz?
28-10-2024 10:23

Apple, ÖZETİ| iOS 18.2 geliştirici beta 1 sürümüyle birlikte kullanıcılarına heyecan verici yeni özellikler sunmaya devam ediyor: Özellikle yapay zeka destekli Image Playground ve Genmoji özellikleri, iPhone kullanıcılarının merakla beklediği yenilikler arasında yer alıyor. Peki, bu özellikleri herkesten önce nasıl deneyebilirsiniz?

Image Playground ve Genmoji nedir?

Image Playground özelliği, Apple’ın geliştirdiği yepyeni bir görüntü üretme aracı… Kullanıcılar, kısa metin girdilerikullanarak üç farklı stilde görsel oluşturabiliyor. Animasyon, ilüstrasyon ve taslak olarak üretilen bu görseller gerçekliğinde değil, yaratıcı içerikler ve sanat çalışmaları oluşturmak isteyen kullanıcılar için farklı bir deneyim sunacak.

Gelelim Genmoji özelliğine… Apple’ın bir diğer yeniliği olan Genmoji, kullanıcılara kendi kişisel emojilerini oluşturma imkanı tanıyor. Metin tabanlı girdilere dayalı olarak, kullanıcılar kendi stil ve karakterlerine uygun emojiler oluşturabilecek. Genmoji’nin amaç, kullanıcıların mesajlaşırken ve sosyal medya kullanırken daha keyifli vakit geçirmesi…

Image Playground ve Genmoji özelliklerini denemek için öncelikle iOS 18.2 beta sürümünü cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Bu özelliklere erişim şimdilik iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 serisi kullanıcılarıyla sınırlı. Beta sürümü yükledikten sonra, App Library'den Image Creation ikonuna (kedi simgesi) tıklayarak ‘Request Early Access' butonuna basmanız yeterli.

iOS 18.2 ile genmoji gelen tüm yenilikler!

iOS 18.2 ile gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri de Siri'nin ChatGPT entegrasyonu. Bu entegrasyon sayesinde Siri, geçmişte cevaplayamadığı birçok soruya artık ChatGPT desteğiyle yanıt verebilecek. Özelliği aktif etmek için Ayarlar > Apple Intelligence ve Siri > ChatGPT entegrasyonu yolunu izlemeniz gerekiyor.

Apple, geçtiğimiz Pazar günü daha fazla kullanıcıya Image Playground ve Genmoji özelliklerine erişim izni verdi. Şirket, önümüzdeki haftalarda erişimi kademeli olarak artıracağını duyurdu. Erişim hakkı kazanan kullanıcılar, özellikleri test ederek geri bildirimde bulunabilecek.

Siz bu özellikleri denediniz mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

apple image playgroundgenmojiiOS
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER