Teknoloji

Apple'ın Polislerle İş Birliği Yaptığı Ortaya Çıktı

Apple'ın küresel çapta kolluk kuvvetleriyle konferanslar gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre bugüne dek 2 konferans gerçekleştirildi ve bu etkinliklere 50'den fazla polis teşkilatı katıldı.

Apple'ın Polislerle İş Birliği Yaptığı Ortaya Çıktı
11-10-2024 10:23

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili çarpıcı bir bilgi paylaşıldı. Forbes tarafından servis edilen bir habere göre dev şirket, geçtiğimiz dönemde kapalı kapılar ardında iki büyük konferans düzenledi. Kolluk kuvvetlerine yönelik bu konferanslarda, suç teşkil eden olaylarla ilgili Apple ürünlerinin nasıl daha etkin bir şekilde kullanılabileceği anlatıldı.

Edinilen bilgilere göre Apple'ın ilk konferansı 2019 yılında, ikincisi ise 2023 yılında gerçekleştirildi. Bu toplantılara 50'den fazla polis teşkilatı ve 7'den fazla ülkeden yetkili isimler katıldı. Ancak konferansa hangi ülkelerin katıldığına ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler yapıldı

Apple, polislere konferans vermiş

"Global Police Summit" olarak isimlendirilen ve Apple Park'ta gerçekleştirildiği öğrenilen konferanslar, şirket ile kolluk kuvvetleri arasında potansiyel iş birliklerine odaklanıyordu. Hatta Apple'ın kamuoyu ile paylaşılmamış bazı projeleri polislerle paylaştığı bilgisi de mevcut. Tabii bu projelerle ilgili detaylar bilinmiyor


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER