Teknoloji

Apple, Gelecekte Yapay Zekâyı Ücretli Yapabilir

Bloomberg'den Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple Intelligence, hep ücretsiz olarak sunulmayacak. Apple, ilerleyen dönemde yapay zekâ özelliklerinin bazıları için ücret talep edebilir.

Apple, Gelecekte Yapay Zekâyı Ücretli Yapabilir
01-07-2024 22:18

Apple, ÖZETİ| haziran ayının başında düzenlediği WWDC 2024 ile Apple Intelligence ismini verdiği yapay zekâ özelliklerini resmen duyurmuştu. Apple kullanıcıları için birçok önemli yenilik getirecek bu özelliklerin, belli iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulacağı ifade edilmişti.

Ancak Bloomberg’den güvenilir kaynak Mark Gurman, şirketin yapay zekâ konusunda uzun vadede neler planladığını paylaştı. Gurman’a göre yapay zekâ özellikleri, tahmin edildiği gibi ilerleyen dönemlerde tamamen ücretsiz olmayabilir.

Apple, cihaz satışlarındaki düşüşü telafi etmek için ileride belli yapay zekâ özelliklerini parayla sunabilir

Apple Intelligence, iOS 18’in bir parçası olarak ücretsiz bir şekilde iPhone 15 Pro sonrası telefonlara çıkış yapacak. Gurman’a göre en başta böyle bir yaklaşım olmasına rağmen gelecekte şirketin yapay zekâdan para kazanmayı planlıyor.

İddiaya göre belli özelliklerin bedava belli özelliklerin ise parayla olduğunu görebiliriz. Şirket, Apple Intelligence’a 2 katmanlı bir sistem ekleyebilir. İlk katman, herkesin ücretsiz ulaşabileceği özellikleri sunarken ikinci katman ise aylık bir abonelikle para ödeyerek daha gelişmiş özelliklere erişmeyi sağlayabilir.

Tabii ki bunlar şimdilik tamamen iddia. Apple’dan konuya ilişkin resmî bir açıklama yok. Ancak şirketin sürekli bedava yaklaşımı izlemeyeceği zaten düşünülen bir şeydi. İlla bir kısımda buradan gelir elde edeceği düşünülüyordu. Gurman da cihaz satışlarında yaşanan düşüşü telafi etmek için böyle bir hamle yapılabileceğini aktarmış. Gerçekten böyle bir şey yaşanıp yaşanmayacağını bekleyip göreceğiz.

Apple Intelligence ile gelecek özellikler için:

a


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER