Teknoloji

Apple çok ses getirecek! Akıllı yüzük patenti ortaya çıktı

Apple'ın uzun bir süredir merakla beklenen Apple Smart Ring adlı akıllı yüzüğünün patenti ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Apple çok ses getirecek! Akıllı yüzük patenti ortaya çıktı
24-08-2024 19:42

Son ÖZETİ| yıllarda teknolojinin hızlı ilerleyişi ile birlikte giyilebilir cihazlar alanında da büyük gelişmeler yaşandı. Bu gelişmelerle birlikte teknoloji devleri de stratejilerini yeniden şekillendirdi. Özellikle bazı şirketler, son dönemlerde akıllı yüzükler üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.

Bu alandaki en son hamlelerden biri Samsung’un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring oldu. Diğer yandan Apple da uzun süredir merakla beklenen bir akıllı yüzük üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre önce bu projeyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Öyle ki Apple Smart Ring patenti ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

Karşınızda Apple Smart Ring patenti

Son gelen bilgilere göre ABD merkezli şirket, Smart Ring adlı akıllı yüzüğü için patent başvurusu yaptı. ABD Patent Ofisi (USPTO) tarafından yayımlanan patent başvurusuna bakıldığında önemli detaylar göze çarpıyor.

Karşınızda Apple Smart Ring patenti

Apple'ın akıllı yüzüğü, tıpkı rakip modeller gibi sağlık ile ilgili özelliklere sahip olacak. Fakat sadece bununla kalmayacak. Gelen bilgilere göre Smart Ring, iPhone, iPad ve Mac gibi Apple cihazlarını kontrol etmeyi de mümkün kılacak. Bu noktada patent detaylarında bu desteğin sadece Apple marka ürünlerle sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Yani bir ofis lambası gibi çok çeşitli cihazlardan da söz ediliyor.

Apple'dan dört yeni M4 Mac geliyor!

Apple'dan dört yeni M4 Mac geliyor!

Apple, iPad Pro'nun ardından nihayet M4 çipini Mac modellerinde kullanmaya hazırlanıyor. Dört bilgisayarın test halinde olduğu bildirildi.

Akıllı yüzüğün elektronik cihazlar üzerindeki kontrol yetenekleri henüz tam olarak bilinmiyor. Cihazları sadece açıp kapatma işlevi mi sunacak, yoksa çok daha fazlasını mı yapabilecek, bu konuda net bir bilgi yok.

Patent görseline bakıldığında, akıllı yüzüğün sahip olacağı sensörlerle sesli komut, el hareketleri, işaret etme ve bakışlarla kontrol edilebileceği öngörülüyor. Bununla birlikte giyilebilir cihazın NFC desteğine sahip olacağı da söyleniyor.

Karşınızda Apple Smart Ring patenti

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Apple Smart Ring için beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Apple'ın akıllı yüzüğü ile ilgili hazırladığımız videoya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YouTube videoSDNShiftdelete.netakıllı yüzükAppleapple smart ringgiyilebilir cihazyüzük
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER