Ekonomi

Anadolu Efes ve AB InBev arasında hisse değişimi

Anadolu Efes yaptığı açıklamada AB InBev'in Rusya iş kolundaki paylarını devralacağını belirtirken, AB InBev'in ise Anadolu Efes'in Ukrayna iş kolundaki paylarını devralacağı konusunda yatırımcılarını bilgilendirdi.

Anadolu Efes ve AB InBev arasında hisse değişimi
23-10-2024 10:32

Anadolu ÖZETİ| Efes (#AEFES), Anheuser Busch InBev ile Efes Breweries International B.V.'nin, AB InBev'in AB InBev Efes B.V.'deki kontrol gücü olmayan paylarını satın almasıyla ilgili yeni koşullar üzerinde anlaşmaya vardı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz ile Anheuser Busch InBev SA/NV ("AB InBev") arasında Nisan 2022'de başlatılan görüşmelerin ardından, taraflar Efes Breweries International B.V. ("EBI")'nin, AB InBev'in AB InBev Efes B.V.'deki kontrol gücü olmayan paylarını satın almasıyla ilgili yeni koşullar üzerinde anlaşmaya varmıştır. Yeni anlaşmaya göre, Anadolu Efes, AB InBev'in Rusya iş kolundaki payını devralacaktır. AB InBev ise Anadolu Efes'in Ukrayna iş kolundaki payını devralacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, anlaşmanın tamamlanması, belirli koşullara bağlı olup gerekli tüm mercilerden alınacak onaylara tabidir.

AB InBev Efes B.V., işleme ilişkin onay süresi boyunca olağan faaliyetlerine devam edecektir. Onay sürecinin ilerleyebilmesi için işleme ilişkin ek ayrıntıları açıklama olanağımız bulunmamaktadır. Ayrıca, tüm gerekli onayların alınması ve işlemin tamamlanmasına bağlı olarak, şu anda Hollanda merkezli AB InBev Efes B.V.'ye ait olan JSC AB InBev Efes'in (AB InBev Efes Rusya) (sermayesinin yaklaşık %100'üne tekabül eden) tüm hisseleri, Şirketimiz'in %100 iştiraki olan Türkiye'de yerleşik diğer bir grup şirketine devredilecektir." (CNBC-e)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER