Ekonomi

Altın ve dolar alacaklar dikkat! Altın yeni rekor peşinde: 'Su ısınıyor'

Ekonomi - Trump ve Powell'ın açıklamalarının ardından altın fiyatlarında hareketlilik devam ederken; altın tüm zamanların rekor seviyelerine yakın seyrediyor. Altın fiyatlarında rekor seyri sürerken uzman isim Yıldırımtürk, 'Altında su ısınıyor' dedi

Altın ve dolar alacaklar dikkat! Altın yeni rekor peşinde: 'Su ısınıyor'
16-07-2024 14:33

Haber7

ABD ÖZETİ| Başkanı Donald Trump’a yönelik yapılan silahlı suikast girişimi dünya çapında büyük ses getirdi. Trump Pensilvanya’da gerçekleştirdiği miting esnasında saldırıya uğradı ve saldırı sonucunda sağ kulağından yara aldı. Saldırıda bir sivil hayatını kaybederken; saldırgan olay yerinde etkisiz hale getirildi. Piyasalarda ise “Trump” odaklı büyük hareketlilik yaşandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,41 yükselişle 11.109,68 puandan başladı. Açılışın ardından endeks tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Altın fiyatları Haziran'a kadar görece dar bantta hareket ederken Fed'in gevşemeye gideceği beklentisiyle bu ay ralli yaptı. Dün Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı konuşmada açıklanan son verilerin enflasyonun hedefe ilerlediğine dair daha fazla güven verdiğini söyledi. Altın fiyatları bu yıl Merkez Bankalarının alımlarından da destek buldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, piyasalarda gündemi Haber7’ye değerlendirdi.