Ekonomi

Altın fiyatları rekora doymuyor!

Ekonomi - Avrupa Merkez Bankası'nın ardından ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentileri altın fiyatlarını yeni zirvelere taşıdı. Altının ons fiyatı 2 bin 582 dolara çıkarak rekor kırarken, gram altın da 2 bin 816 liraya yükseldi.

Altın fiyatları rekora doymuyor!
13-09-2024 18:02

Altın yatırımcıları ÖZETİ| kazançlarını artırmayı sürdürüyor. ABD Merkez Bankası Fed'in olası faiz indirimini fiyatlayan ons ve gram altın yükseliyor. Ons altın rekor kırarken gram altın da gün sonuna doğru rekor kırdı.

ABD ekonomisine ilişkin verilerin olumlu mesajlar vermesi, Avrupa Merkez Bankası'nın ikinci faiz indirimini yapması Fed'in hareket kabiliyetinde etkili olması ihtimalini artırdı.

Fed'in 20 baz puana kadar faiz indirimi yapacağı beklentisi piyasa uzmanları tarafından belirtilirken Fed yöneticileri arasında bazıları faiz indirimini konuşmanın zamanının geldiğini belirtmişti.

ALTIN REKOR SEVİYELERDE

Ons altın güne 2558 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2556 dolar, en yüksek de 2583 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 2580 dolardan işlem görüyor. 2583  dolarla tarihi yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Gram altın güne 2787 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2786 lira, en yüksek de 2817 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 2810 liradan alıcı buluyor. Böylece altın tarihi rekorunu kırmış oldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER