Gündem

Almanya'dan Ukrayna çıkışı: Rusya, işgale son vermek zorunda kalabilir

Almanya, Ukrayna'nın, Avrupa'nın güvenliğini savunduğunu belirterek, Kiev'e askeri desteği sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

Almanya'dan Ukrayna çıkışı: Rusya, işgale son vermek zorunda kalabilir
12-09-2022 14:22

Almanya ÖZETİ| Savunma Bakanı Christine Lambrecht, gündeme ilişkin Politico'ya değerlendirmelerde bulundu.

Christine Lambrecht, Ukrayna-Rusya savaşında Kiev'in, "Avrupa'nın güvenliğini savunduğunu" belirterek, Ukrayna ordusunun sahadaki son ilerlemelerinin "savaşın sonunu hızlandırabileceğine" dair "umut" getirdiğini söyledi.

Lambrecht, Rusya'nın "işgale son vermek zorunda kalabileceğini" savunarak, "Ukrayna'nın sahadaki son başarıları bana umut veriyor. Ukraynalıların bu kadar cesurca savaşmasından çok etkilendik. Bu savaş haftalarca veya aylarca sürse bile, Ukrayna'yı ne kadar sürerse sürsün destekleyeceğimiz açık" dedi.

Lambrecht, Rusya'nın, Ukrayna'yı işgaline yönelik Kiev'e askeri desteği "yettiği sürece" sürdürme sözü verdi.

Lambrecht ayrıca, "Ukrayna'ya önemli ölçüde destek verebilmeyi çok isterim. Ancak bu, Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) önceki yıllarda bu kadar bölünmüş olmasaydı, bu mümkün olabilirdi. Şimdi orduda sorumsuz tasarrufun, sonucunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞA HAZIR OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ FARK EDEMEDİK'

Lambrecht, Almanya'nın, Ukraynalı askerleri mayın temizleme operasyonları için eğittiğini ifade etti.

Lambrecht, ülkesinin, obüs gibi araçları hızlı bir şekilde tamir edebilmek maksadıyla Polonya'nın doğusunda bir bakım merkezi kurmak için Varşova ile "somut" görüşmelerde yürüttüğünü söyledi.

Lambrecht ayrıca, önceki hükümetin savunma harcamalarında "ılımlı" artışlar başlattığını, ancak bunun "yeterli olmadığını" belirterek, şunları söyledi:

"Uzun zamandır barışa alışmıştık. Fakat, Rusya'nın Kırım'ı işgalinden bu yana, ulusal ve ittifak savunmasına daha fazla odaklanmamız gerektiği açıktı... Bu, 2014'te bu saldırganlığı görmemize rağmen ihmal edilen bir şey. Bundeswehr olarak olmamız gerektiği kadar hazırlıklı olmadığımızı fark etmedik."

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER