Sağlık

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi nasıl tüketilir?

Alıç sirkesi, tıp tarihinde büyük bir öneme sahip antioksidan kaynağı bir besindir. Cilt lekelerinin tedavi edilmesinde kalp ve damar hastalıklarına kadar pek çok sağlık problemlerinin tedavi sürecini hızlandırır. Peki alıç sirkesi damar tıkanıklığına iyi gelir mi? Alıç sir

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi nasıl tüketilir?
09-12-2022 13:03

En ÖZETİ| güçlü antiseptik gıdalardan biri olan alıç sirkesi, mikrop kırıcı özelliği ile, cilt lekelerinin iyileşmesinde ve iç organların temizlenmesinde oldukça etkilidir. Alıç sirkesi, özellikle yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını koruduğu bununla birlikte kan dolaşımını hızlandırarak birçok hastalığın oluşmasından korumaktadır. Alıç sirkesi, İç Anadolu bölgesinde yetişen küçük meyvelerden meydana gelmektedir. Ülkemizde en çok Sivas yöresinde üretilen ve tüketilen alıç sirkesi, diğer sirke çeşitlerine göre çok fazla bilinmemektedir. 

Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Birçok hastalık sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan dolayı meydana gelmektedir. Alıç sirkesi gibi, vitamin ve mineral bakımından güçlü, antioksidan kaynağı besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelen tahribatın kısa sürede onarılmasını sağlamaktadır. Alıç sirkesinin faydaları şöyledir:

Güçlü antioksidan kaynağı olan alıç sirkesi, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olarak vücutta biriken toksinlerin arınmasına yardımcı olmaktadır. 

Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan alıç sirkesi, kandaki yağ oranını azaltarak damar hastalıklarına karşı korumaktadır. 

Saç derisini temizleyerek kepeklenme ve yağlanma sorunlarına etkili bir çözüm sunmaktadır. 

Saç derisini bakteri ve yağdan arındırarak saçların daha gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. 

Alıç sirkesi, su ile seyreltilip cilde uygulandığında ciltte meydana gelen sivilcelerin kısa sürede kurumasına yardımcı olur. 

Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır? Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır?

Cilt bakımında da oldukça etkili olan alıç sirkesi, sivilce lekeleri, yara, siyah nokta ve lekelerin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. 

Alıç sirkesi, düzenli olarak kullanıldığında cilt lekelerinin büyük oranda azalmasına etkili olduğu aktarılır. 

Gece yatmadan önce cildi temizledikten sonra su ile seyreltilen alıç sirkesi tonik olarak kullanıldığında kirli havadan kaynaklanan kir ve makyaj kalıntılarının derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. 

Cildi derinlemesine temizleyen alıç sirkesi, ciltteki toksinleri arındırdığından kırışıklıkların oluşmasına engel olur. 

Hazmı kolaylaştırarak mide ağrılarına iyi gelmektedir.

Sabahları 1 su bardağı ılık suyun içine 1 çorba kaşığı alış sirkesi karıştırıp içmek, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Böylece daha kalıcı ve sağlıklı kilo vermeyi sağlar. 

Cilt tonunu eşitleyerek cildin daha dinamik ve canlı görünmesine yardımcı olur.

Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Saç Bakımı: Son durulama suyundan önce alıç sirkesi ile saç derisine masaj  yaparak uygulandığında saç derisinde havasızlıktan kaynaklı bakteri ve kepeklenmelerin önüne geçmektedir. 

Cilt Bakımı: Su ile seyreltilen alıç sirkesi temiz bir pamuk yardımıyla tonik olarak kullanıldığında yüzün derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzdeki kirin, yağın ve toksinleri temizleyerek daha canlı bir görünüm kazandırır. 

Su ile Alıç Sirkesi: Sabahları aç karnına 1 bardak ılık suyun içine 1 çorba kaşığı alıç sirkesi karıştırıp içildiğinden metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğu gibi tüm vücudu toksinlerden arındırarak iç organların sağlığını korumaktadır. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER