Teknoloji

Alex Ferguson'un Liderlik Sırları - Webtekno

32 yaşında hiç ekip yönetmemiş birinden 27 yıla 38 kupa sığdıran efsanevi bir yöneticiye dönüşen Sir Alex Ferguson iyi bir ekip lideri olmayı nasıl başardı?

Alex Ferguson'un Liderlik Sırları - Webtekno
15-07-2023 17:58

O, ÖZETİ| Christiano Ronaldo ve David Beckham'ı yeşil sahalara kazandıran; Peter Schmeichel ve Eric Cantona gibi efsane isimleri yıldızlaştıran isim. Göreve geldiği zaman çeyrek asırdır şampiyonluk yüzü görmeyen Manchester United'ın bu talihsiz döngüsüne son verdi. Premier Lig'de bir teknik direktörün ortalama ömrünün bir kara sineğinki ile eş değer olduğunu söylemesine rağmen 27 yılda 38 kupa kazanarak adını kulüp tarihine yazdırdı. Öyle ki, Manchester United'ın son maçında çiğnediği sakız 390 bin pounda satıldı.

Oysa 32 yaşında futbolu bıraktığında hiç ekip yönetmemiş, liderlik deneyimi olmayan biriydi. "Bu işin okulunu okumadım." diyen Sir Alex Ferguson “Her şey ortaya doğru bir hedef koyabilmekle başlar. Ben hiçbir zaman iyi bir takım inşa etmeyi hedeflemedim, her zaman iyi bir kulüp inşa etmek için gayret gösterdim.” diyor. Yönetim tarzı, "Ferguson'un Formülü" adıyla Harvard Business School tarafından da ele alınan Ferguson'un saha içi deneyimleri, saha dışındaki profesyonellere de ışık tutabilir. 

İşte Ferguson’un kendi deneyimlerinden yola çıkarak verdiği ‘Liderlik’ dersinden satır başları: