Ekonomi

Akfen GYO, Florida'daki proje için 4.7 milyon dolar yatırım yaptı

Akfen GYO, Florida'da yer alan Fountains East projesine 4,686 milyon dolar yatırım yaparak %43 oranında hisse sahibi oldu. Yatırım, şirketin ABD'deki gayrimenkul yatırımlarını genişletme hedefinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Akfen GYO, Florida'daki proje için 4.7 milyon dolar yatırım yaptı
15-08-2024 10:53

Akfen ÖZETİ| GYO (#AKFGY), ABD'de yatırım hamlesi gerçekleştirerek Florida'da bulunan Fountains East projesine 4,686 milyon dolar bedelle %43 oranında ortak oldu.

Gerçekleştirilen yatırım, şirketin yurt dışındaki yatırımları için özel amaçla kurulan %100 bağlı ortaklığı Akfen Bafra aracılığıyla, Birleşik Krallık'ta kurulan Bafra Capital üzerinden gerçekleştirildi.

Yatırımın kapanış işlemleri 15 Ağustos 2024 tarihinde tamamlandı. Söz konusu yatırımla birlikte EO AT FOUNTAINS’in %43 oranındaki hisseleri Akfen GYO'nun dolaylı olarak sahip olduğu Florida’da kurduğu Bafra Real Estate’'e geçmiş oldu.

EO AT FOUNTAINS firması "Fountains East" olarak bilinen, yaklaşık 6 dönümden oluşan taşınmaza sahip EOA FOUNTAINS firmasının yüzde 70'ine sahip bulunuyor.

Söz konusu hamle, Akfen GYO'nun uluslararası gayrimenkul portföyünü genişletme ve ABD pazarında yer alma hedefinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER